Μετενσάρκωση



Μετενσάρκωση
αγίου γέροντα Δανιήλ Γούβαλη 
 
Στην πατρίδα μας εμφανίζονται διάφορες ομάδες που συνδέονται με διάφορους γκουρού. Σε αυτές τις ομάδες διδάσκεται ότι η λύτρωση του ανθρώπου και της ανθρωπότητας θα επιτευχθεί με την Γιόγκα, την επιλογή τροφών, τον διαλογισμό, την τυφλή υποταγή σε κάποιο θεϊκό διδάσκαλο, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είναι ο θεός που ενσαρκώθηκε. 
Μερικά ονόματα θεϊκών διδασκάλων ή θεών, Μαχαρίσι, Παραμαχάνσα, Σαμαέλ Αούν Βεόρ, Μαχαράτζι, Σάϊ Μπάμπα, Βαβάζι και λοιπά.
Ενώ η διδασκαλία τους διαφέρει ριζικά από την Χριστιανική προσπαθούν να πείσουν ότι συγγενεύει. Δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν περικοπές από το Ευαγγέλιο και από έργα Πατέρων της Εκκλησίας. 
Σε αυτές τις ομάδες γίνεται δεκτή η μετενσάρκωση, δηλαδή εγώ έχω ζήσει κατά το παρελθόν πολλές ζωές, είτε ως άνθρωπος, είτε ως ζώο και αυτό θα συνεχιστεί και μετά θάνατον. 
Όταν σε προηγούμενες ζωές δεν έχουμε διαπράξει αμαρτήματα όταν κάνουμε το ίδιο στην τωρινή μας ζωή, όταν ασκούμε Γιόγκα και διαλογισμό και τα τοιαύτα, συντομεύουμε τον κύκλο των μετενσαρκώσεων, τέτοια διδάσκουν. 
Αλλά για τον Χριστιανισμό δεν υπάρχουν πολλές ζωές, υπάρχει μια γέννηση, μια ζωή, ένας θάνατος και μια κρίση από τον Υιό του Θεού κατά την Β Παρουσία Του.
Ο απόστολος Παύλος που ήταν γεμάτος από πνεύμα Θεού, γνώριζε ότι θα εμφανιστούν άνθρωποι που θα ισχυρίζονται ότι οι μετενσαρκώσεις αποτελούν αλήθειες του Θεού και με μια ρητή και κατηγορηματική του φράση ξεκαθαρίζει το ζήτημα. 
Στο ένατο κεφάλαιο της Προς Εβραίους Επιστολής εκεί που κάνει λόγο για την λυτρωτική σημασία της θυσίας του Γολγοθά και για την σωτηριολογική αξία του αίματος του Χριστού γράφει, ο Χριστός όχι πολλές φορές αλλά μια φορά προσέφερε τον εαυτό του θυσία για να καταργήσει την αμαρτία, μια φορά έπαθε, μια φορά πέθανε φορτωμένος με τις αμαρτίες του κόσμου, ένα θάνατο γνώρισε για να γίνει σωτήρας όλων των ανθρώπων και οι άνθρωποι μια φορά πεθαίνουν και κατόπιν μια φορά κρίνονται.
Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πολλές ζωές και πολλούς θανάτους ἀπόκειται τοῖς ἀνθρώποις ἅπαξ ἀποθανεῖν Εβραίους θ,27. 
 Για τους Χριστιανούς μια φορά ενσαρκώθηκε το Θείον, μια φορά θυσιάστηκε ο Χριστός παίρνοντας επάνω του τις αμαρτίες μας, μια φορά θα γίνει κρίση και ο άνθρωπος μια φορά πεθαίνει και ύστερα αντιμετωπίζει κρίση. 
Οι οπαδοί των γκουρού δέχονται την Ινδουιστική θεολογία. 
Όλα εκεί είναι πολλαπλά, πολλές ζωές, πολλοί θάνατοι, επίσης και πολλές ενσαρκώσεως του θείου, αβατάρ. 
Κατά καιρούς ο Βισνού, μέλος της Ινδουιστικής τριάδος, ενσαρκώνεται είτε ως άνθρωπος, είτε ως ζώο, είτε ως χελώνα, ως χοίρος, ως άνθρωπος κατά το ήμισυ και λιοντάρι κατά το υπόλοιπο ήμισυ, ως φτερωτό άλογο και λοιπά. 
Ο Βαμάνα λόγου χάριν αποτελεί την πέμπτη ενσάρκωση του Βισνού, ο Ράμα την εβδόμη, ο Κρίσνα την ενάτη, ως τελευταίος αβατάρ αναμένεται ο Κάλκι. 
Βλέπουμε πολλές ενσαρκώσεις θεών, πολλές μετενσαρκώσεις των ανθρώπων, πολλές ζωές και πολλούς θανάτους. 
Αυτό το δόγμα αφαιρεί από τον άνθρωπο την ευθύνη και τη συντονισμένη προσπάθεια. Δεν βαριέσαι, αν δεν τα πάμε καλά σε αυτήν την ζωή θα στρώσουμε σε μια επόμενη. 
Πάλι με το δόγμα του Κάρμα δημιουργείται ένα αίσθημα αδρανοποιήσεως, κάρμα σημαίνει ποσό ενοχής και αμαρτίας από προηγούμενες ζωές που πρέπει να εξοφληθεί με ταλαιπωρίες και δεινά σε αυτήν την ζωή. 
Μη προσπαθείτε να βελτιώσετε την ζωή σας, έχετε κακό κάρμα. 
Αυτό το δόγμα είναι ότι πρέπει για να προωθηθεί κάποιος παγκόσμιος δικτάτορας. 
Οι υποτελείς του αν δεινοπαθούν θα σωπαίνουν διότι έτσι προδιαγράφηκε η ζωή τους από αμαρτίες που διέπραξαν σε προηγούμενες ζωές. 
Ούτε καν να το διανοούμεθα. 
Αυτά τα δόγματα, αβατάρ, μετενσάρκωση, κάρμα, ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό.
Δεν τελειώνει εδώ το κακό. 
Υπάρχουν και πολλές ομάδες που ασχολούνται με την ψυχολατρία διδάσκουν ότι μέσα μας στην ψυχή μας κρύβονται μεγάλες δυνάμεις θεϊκές δυνάμεις ο ίδιος ο θεός. 
Και προτείνονται ασκήσεις, διαδικασίες, μυήσεις, αποκρυφιστικές τακτικές, ώστε να αναπτυχθούν αυτές οι θεϊκές δυνάμεις και να γίνει ο κάθε ένας θεός. 
Αυτές οι κινήσεις διδάσκουν τα εντελώς αντίθετα από τον Χριστιανισμό. 
Ο Χριστός λέει, χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, Ιωάννης ιε 6. 
Χωρίς την Θεϊκή βοήθεια, χωρίς την βοήθεια των Αγίων, των πνευματικών πατέρων, των Μυστηρίων της Εκκλησίας αδυνατούμε να νικήσουμε το κακό που υπάρχει μέσα μας τον παλαιό άνθρωπο που λέει ο απόστολος Παύλος, αυτοί λένε δεν χρειάζεται βοήθεια Θεού, εσύ είσαι ο θεός, μέσα σου είναι ο θεός, άκουσε την διδασκαλία μας και θα επιτύχεις την αυτοεξέλιξη και την αυτοπραγμάτωση. 
Τέτοιες προτάσεις έκανε και το αρχαίο φίδι στον Αδάμ, άκουσε με και θα ανοιχτούν τα μάτια σου και θα γίνεις σαν τον Θεό. 
Ο πρωτόπλαστος το άκουσε και έγινε ότι έγινε, από χρυσό γένος κατέληξε σιδερένιο, για να θυμηθούμε τον Ησίοδο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου