Σήμερα του αποστόλου Ανδρέα
Ὡς τῶν Ἀποστόλων Πρωτόκλητος καὶ τοῦ κορυφαίου αὐτάδελφος, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων Ἀνδρέα ἱκέτευε, εἰρήνην τῇ Οἰκουμένη δωρήσασθαι καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος

Πεντηκοστιανοί 
αίρεση 
εφημερίδα Χριστιανισμός
Η Σκοπιά των Πεντηκοστιανών

Οι Ορθόδοξοι προσευχήθηκαν για τον "αδελφό Λούη" στον Θεό ώστε να τον φωτίσει και να μετανοήσει. Ζήτησαν κάτι συγκεκριμένο πριν τον θάνατο του το οποίο θα λειτουργούσε ταυτόχρονα και ως εχέγγυο στους υπόλοιπους για να μετανοήσουν και αυτοί. Λίγο πριν αποβιώσει ήρθε απάντηση ήταν όμως κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ζητήθηκε. Η απάντηση ανάμεσα σε άλλα έλεγε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν μπορούσε, δεν ήθελε να μετανοήσει και κατακρίθηκε. 
Πολύ φοβερό αυτό, φοβερότατο. Λίγες ώρες πόνος είναι αφόρητος φανταστείτε η αιώνια οδύνη της κολάσεως. Ο Χριστός που έδειξε τα ακριβή τεύχη της Σκοπιάς και του Χριστιανισμού είναι το εχέγγυο προς τα μέλη ώστε να φύγουν από την αίρεση. 
Η ομάδα αντέγραψε άρθρα από την Σκοπιά, μιμήθηκε το modus operandi της εταιρείας, έλεγε χονδροειδή ψέματα που ως τέτοια είχαν στόχο τους "μικρούς", ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ Έγιναν αυτοί που σκανδαλίζουν τους μικρούς.
Όταν τίποτα δεν θα γινόταν εάν μετρούσαν τι είχαν και τι έχασαν θα ήταν στο κέρδος.
Έγιναν οικειοθελώς οι αντίπαλοι στους γνήσιους προφήτες, την στιγμή που δρούσαν οι γνήσιοι προφήτες Παΐσιος Πορφύριος Ιάκωβος αυτοί αντέγραφαν προφήτες έτερου πνεύματος. Πολλά περιέχει η απάντηση ορισμένα θα γίνουν φανερά διαβάζοντας την ανάρτηση. Ως στοργικός πατήρ ο Χριστός έχει και μήνυμα για τους υιούς φωτός.
Δείχνει ότι χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε ουδέν και ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί πάντοτε διότι σε τίποτα δεν μας χρειάζεται.

ὃς δ᾿ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς εἰς τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης .... πλὴν οὐαὶ τῶν ἀνθρώπῳ ἐκείνῳ δι᾿ οὗ τὸ σκάνδαλον ἔρχεται.
Ομιλεί ο Χριστός και λέει: Όποιος σκανδαλίσει και παρασύρει ένα από τους μικρούς και απλοϊκούς που πιστεύουν σε εμένα είναι προτιμότερο για αυτόν να κρεμαστεί στο λαιμό του μυλόπετρα από εκείνες που βρίσκονται στον μύλο και τις γυρίζει το γαϊδούρι και μετά να πέσει στην ανοικτή θάλασσα .... αλίμονο στον άνθρωπο εκείνο δια του οποίου έρχεται το σκάνδαλο.


Αγαπητοί χαίρεται, η σημερινή μας δημοσίευση τιτλοφορείται, η Σκοπιά της Πεντηκοστής. Οι Νεοπεντηκοστιανοί εξέδωσαν το 1986 μια εφημερίδα με το όνομα Χριστιανισμός, σε αυτήν θα κάνουμε μια αναδρομή σε λίγα πρώτα έτη.

1986
Ιανουάριος 1986 Στο πρώτο φύλλο έχουμε άρθρο "Ο Κύριος ετοιμάζει τον λαό του", εκεί διαβάζουμε ο Κύριος ετοιμάζει τον λαό του. Βρισκόμαστε σ' έναν κόσμο των εσχάτων ημερών που βρίσκεται συνέχεια στην αμαρτία και στην πονηριά. στην δεύτερη στήλη "ναρκομανείς, αλκοολικοί, βλάσφημοι, αρνητές και μηδενιστές να σώζονται να αλλάζει η ζωή τους, να βαπτίζονται με πνεύμα άγιο και να μετατρέπονται σε κήρυκες του Ευαγγελίου. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο γεγονός, διότι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι ο Κύριος ετοιμάζει την εκκλησία του."
Μάρτιος 1986 Πρωτοσέλιδο "το ρολόι του θεού χτυπάει και προειδοποιεί. Ετοιμασθείτε... Ο μικρός δείκτης δείχνει 12."όταν ταύτα αρχίσωσι να γίνονται, ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσής σας" Λουκάς κα:38 Αυτός είναι ο δείκτης του ρολογιού του Θεού. Τα γεγονότα που προανήγγειλε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πριν από 1953 χρόνια. Αυτά ονόμασε σημεία της παρουσίας και της συντελείας του αιώνος και είναι: 1ον Παγκόσμιος πόλεμος: "Διότι θέλει εγεθρή έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν" Ματθαίος κδ:7 Ο πρώτος έγινε το 1914 και ο δεύτερος το 1940. 2ον Πείνες αρρώστιες και σεισμοί κατά τόπους Ματθαίος κδ:7. 3ον "Ταραχαί" Μάρκος ιγ:8 επαναστάσεις, διαδηλώσεις. 4ον "Φόβητρα και σημεία μεγάλα από του ουρανού" Λουκάς κα:11. Αεροπλάνα, πύραυλοι, διαστημόπλοια." Το άρθρο καταλήγει λέγοντας " ας ετοιμαστούμε να συναντήσουμε τον ερχόμενο Χριστό, για να μην δούμε τον αντίχριστο να αποκαλύπτεται.
Απρίλιος 1986 έχουμε το προφητικό πρωτοσέλιδο το άρθρο καταλήγει "Ο Χριστός έρχεται. Αυτό που γράψανε οι πνευματικοί πατέρες στο πιστεύω "και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς" πλησιάζει να γίνει. Όπως η πρώτη παρουσία είναι γνωστή γιατί την προείπαν οι προφήτες με μεγάλη ακρίβεια, έτσι και η δεύτερη παρουσία είναι προφητευμένη με πολλά σημεία και γεγονότα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όσο και να κλείσουμε τα μάτια μας. Μπορούμε να αγνοήσουμε ότι έγινε το κράτος του Ισραήλ; Μπορούμε να μην καταλάβουμε ότι η Ευρώπη θα γίνει κράτος, αφού άρχισε από μια κοινή αγορά και σήμερα, έχει κοινοβούλιο, ετοιμάζει κοινές ταυτότητες κοινά διαβατήρια, κοινό νόμισμα, κοινή σημαία; Αυτά βέβαια είναι δυο γεγονότα σοβαρά, σαν δύο φάροι που αναβοσβήνουν και ειδοποιούν, ο Κύριος έρχεται !!!"
Στο ίδιο φύλλο στην πρώτη σελίδα υπάρχει σε μικρότερη στήλη το άρθρο "Χριστιανοί αγρυπνείτε!" το οποίο ξεκινώντας μας λέει "Ενώ πλησιάζει η ημέρα της παρουσίας του Κυρίου, ενώ τα σημεία των καιρών μαρτυρούν ότι ο Χριστός έρχεται, ενώ όλα δείχνουν ότι φθάνει το τέλος, στα αυτιά των Χριστιανών πρέπει να ηχεί πάντοτε η φωνή του Κυρίου που μας καλεί να αγρυπνήσουμε και να προσέξουμε πάρα πολύ τον τελευταίο αυτό καιρό".
Ιούλιος 1986 συναντούμε το πρωτοσέλιδο "ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ διότι επλησίασε η βασιλεία των ουρανών" ενώ στο ίδιο φύλο έχουμε ένα άρθρο για το barcode το οποίο καταλήγει "Η Ευρώπη όμως είναι η αναβίωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και το θηρίο το αναβαίνον εκ της θαλάσσης. Αποκάλυψη Ι. Το 666 προφητεύθηκε το 95μΧ και εφαρμόστηκε τώρα μετά από 1890 χρόνια. Μόνο το Πνεύμα του Θεού θα μπορούσε να ξέρει μια τόσο σημαντική λεπτομέρεια" την οποία φυσικά μοιράστηκε με τον συγγραφέα του άρθρου και των υπόλοιπων προφητικών άρθρων.
Αύγουστος 1986 και συναντούμε την στάμπα ΕΠΛΗΣΙΑΣΕ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ"  ενώ στην σελίδα 3 έχουμε τον Λ.Φ. να μιλάει σαν Χριστιανός που βλέπει το ίδιο και σαν γνώστης της Αγίας Γραφής γνώστη της Αγίας Γραφής να μας λέει "1ον Η Ελλάδα όχι μόνο δεν πρόκειται να πέσει ή να καταπατηθεί στις "έσχατες αυτές ημέρες", αλλά αντιθέτως πρόκειται να υψωθεί και να παίξει πρωτοποριακό ρόλο στην συγκρότηση της Ευρώπης.", "3ον Αν όμως παρ' ελπίδα οι γείτονές μας μας σπρώξουν σε μια τέτοια περιπέτεια, όχι πλέον συμπερασματικά αλλά σύμφωνα με τον λόγο του Θεού η Τουρκία θα διαλυθεί σε πολύ βραχύ χρονικό διάστημα για να υψωθεί η Ελλάδα."
Σεπτέμβριος 1986  και το πρωτοσέλιδο είναι ΕΤΟΙΜΑΣΘΗΤΙ να απαντήσεις τον Θεόν σου. Ο Χριστός σήμερα μας καλεί να μετανοήσουμε και να επιστρέψουμε κοντά του γιατί "επλησίασε η βασιλεία των ουρανών" από κάτω το άρθρο "Εγγύς η Ώρα Εγγύς είναι η ημέρα του Κυρίου η μεγάλη, εγγύς και σπεύδει σφόδρα (Σοφονίας 14.) Διότι ιδού έρχεται Αγρυπνείται λοιπόν δεόμενοι
Σελίδα 4 και έχει μέλλον ο άνθρωπος; Ο Ιησούς σε λίγο θα ιδρύσει την αιώνια βασιλεία του και σε καλεί να πάρεις και συ μέρος. Στάμπα "ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΓΙΝΕΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ."
Οκτώβριος 1986  το πρόβλημα της αίθουσας παρουσιάζεται πάλι παρόλο που έχουμε ανοίξει άλλες εννιά αίθουσες στην Αθήνα και Πειραιά και η αίθουσά μας χωράει χίλια άτομα. Προσέυχεσθαι ο Κύριος να μας λύσει το πρόβλημα. Όταν οι γέροντες που γνωρίσαμε στις ημέρες μας με το πραγματικό και γνήσιο προφητικό χάρισμα γίνονταν πασίγνωστοι τότε ο Διάβολος είχε βάλει σε ενέργεια την μηχανή. Ο σεισμός της Καλαμάτας δίνει τροφή στους ΝεοΠεντηκοστιανούς για νέα προφητεία και ερμηνεύεται ως ένα σημείο των εσχάτων ημερών. "Είναι αλήθεια ότι οι σεισμοί πυκνώνουν όσο πάνε και θα πυκνώσουν περισσότερο και θα γίνουν πιο έντονοι." Τα σημεία αυτά μας προειδοποιούν να μετανοήσουμε και να ετοιμαστούμε να συναντήσουμε τον Χριστό που μας υπόσχεται "νέους ουρανούς και νέα γη εν οις δικαιοσύνη κατοικεί" Β' Πέτρου γ:13"
Νοέμβριος 1986 και έχουμε το πρωτοσέλιδο "ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ τον Χριστιανισμό". Με αυτό προφανώς εννοείται να ακολουθηθεί η εφημερίδα. Ο Χριστός που λένε ότι ακολουθούν οι ΝεοΠεντηκοστιανοί δίνει την θέση του στον Χριστιανισμό. Από κάτω άρθρο "Ο καιρός είναι πολύ ΣΥΝΤΟΜΟΣ" στην τελευταία παράγραφο διαβάζουμε "Αρκετά ξεγελασθήκαμε από το φρόνιμα του κόσμου της ανυπακοής και της υπερηφάνειας, και επειδή ο καιρός είναι πολύ σύντομος και τα περιθώριά μας πολύ λίγα ας ακούσουμε την φωνήν της αγάπης του Θεού και ας εμπιστευθούμε στα λόγια του "Ο κόσμος παρέρχεται, και η επιθυμία αυτού, όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού, μένει εις τον αιώνα Α' Ιωαν. β:17". Στην σελίδα 4 έχουμε το άρθρο "ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ: Τα σημεία των εσχάτων ημερών. Ένα από τα σημεία των εσχάτων ημερών είναι και οι "σεισμοί μεγάλοι κατά τόπους" Λουκάς κα:11. Οι σεισμοί θα αυξάνουν σε ένταση και συχνότητα συνεχώς και θα καταλήξουν σε ένα σεισμό τρομερό που θα πέσουν όλες οι πόλεις των εθνών. "Και έγιναν φωναί και βρονταί και αστραπαί και έγινε σεισμός μέγας, οποίος δεν έγινε αφού οι άνθρωποι υπήρξαν επί της γής τόσον πολλά μεγάλος σεισμός. Και διηρέθη η πόλις η μεγάλη εις τρία μέρη και αι πόλεις των εθνών έπεσον" Αποκάλυψη ις'19." Η τελευταία πρόταση λέει " Οι σεισμοί είναι ένας από τα πολλά σημεία των εσχάτων ημερών. Λ.Φ."
Δεκέμβριος 1986 σελίδα 4, εκεί έχουμε το άρθρο "Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και η ανησυχία για τις νέες Ταυτότητες", " ότι λέει ο Λόγος του Θεού θα εκπληρωθεί οπωσδήποτε. Επομένως και οι ταυτότητες θα κυκλοφορήσουν και στη συνέχεια όταν θα εκδηλωθεί ο αντίχριστος σαν αρχηγός του Ευρωπαϊκού κράτους το χάραγμα και ο αριθμός 666 θα μεταφερθούν στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο των ανθρώπων και τότε "όστις θα λαμβάνει το χάραγμα και τον αριθμό 666 θέλει πίει εκ του οίνου του θυμού του Θεού" Αποκ. ιδ'9." Εκτός από την ψευτοπροφητεία για αντίχριστος αρχηγό της Ε.Ε. το άρθρο συμβουλεύει να δοθεί βάρος όχι στις νέες ταυτότητες αλλά στην αρπαγή η οποία θα είναι πριν τον Αντίχριστο ώστε με αυτό το έξυπνο τρόπο συνδυάζεται αποφυγή αντιχρίστου και εισαγωγή νέου μέλους στης εαεπ.


ΣΧΟΛΙΑ: Η εφημερίδα ταυτόχρονα με την έκδοσή της το 1986 δημοσιεύει πάρα πολλές προφητείες για τον Αντίχριστο και την αρπαγή η οποία είναι κοντά. Γίνεται εμφανές ότι η πεποίθηση της ομάδος για γρήγορη έλευση Χριστού που διαδίδεται με την εφημερίδα δεν είναι νέα και πρωτοφανής αλλά προφανώς κυκλοφορεί για αρκετό διάστημα μέσα σε αυτήν. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι τα προφητικά άρθρα είναι πέραν του ενός συγγραφέων. 
Ως εκ τούτου πρέπει να θεωρηθεί ότι κίνητρο εκδόσεως της εφημερίδος είναι η διάδοση του μηνύματος της επικείμενης έλευσης του Χριστού προς τον κόσμο. 
Επιπλέον η δημόσια και επίσημη διάδοση της σύντομης έλευσης Χριστού και Αντιχρίστου θα τονώσει την πεποίθηση στους οπαδούς ότι ο Χριστός θα έρθει να τους αρπάξει στον ουρανό κατ' επέκταση αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δραστηριοποιηθούν εντονότερα οι υπάρχοντες οπαδοί ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μελών της ομάδος.
Οι θεωρίες που δημοσιεύονται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα πιστεύω: ότι ο Χριστός έρχεται, οι οπαδοί της ομάδος θα αρπαχτούν στον ουρανό, η έλευση του Αντιχρίστου είναι επικείμενη, η χώρα μας θα έχει πρωτεύοντα και σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, οι σεισμοί που γίνονται μας δηλώνουν το επικείμενο της έλευσης ενώ στο σύντομο μέλλον θα πραγματοποιηθεί ένας παγκόσμιος σεισμός που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα και άλλες λοιπές θεωρίες.
Το έντυπο παρουσιάζει αδυναμία συνθέσεως απλών επιχειρημάτων, λογικές πλάνες, αυθαιρεσία, και την γνωστή φόρμα "προφητειών". Είναι εμφανές ότι πρόκειται για μια ερασιτεχνική προσπάθεια.
Αυθαιρεσία και λογική πλάνη.
Ας υποθέσουμε ότι η Γραφή λέει "πόλεμοι πριν το τέλος του κόσμου", εάν ένα στοιχείο της θεωρίας κάποιου λέει ότι "ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή το 1987 είναι αυτός πριν το τέλος" το λεχθέν της Γραφής δεν τον δικαιώνει ώστε να μπορεί πει ότι "το λέει η Γραφή" εκτός και εάν η Γραφή έλεγε "πόλεμοι το 1987 στην Μέση Ανατολή πριν το τέλος".
Αν η Γραφή μιλούσε για έκχυση Αγίου Πνεύματος στις έσχατες ημέρες, πράγμα αναληθές, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα κατέχει Άγιο Πνεύμα, όπως το εάν η Γραφή έλεγε ότι το 2017 θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα δεν μπορεί να έρθει ως απόδειξη ότι εγώ σήμερα που είναι 2017 κατέχω αυτοκίνητο.
Αν η Γραφή έλεγε ότι η Εκκλησία θα αποστατήσει, πράγμα αδύνατον, αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ πήρα την θέση της και έγινα η αληθινή Εκκλησία, μπορεί να είμαι αποστάτης και εγώ.
Το έντυπο λέει "Η Ευρώπη όμως είναι η αναβίωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και το θηρίο το αναβαίνον εκ της θαλάσσης. Αποκάλυψη Ι. Το 666 προφητεύθηκε το 95μΧ και εφαρμόστηκε τώρα μετά από 1890 χρόνια. Μόνο το Πνεύμα του Θεού θα μπορούσε να ξέρει μια τόσο σημαντική λεπτομέρεια". 
Λεπτομέρειες τις οποίες το Άγιο Πνεύμα μοιράζεται με τον συγγραφέα αυτού αλλά και των υπόλοιπων προφητικών άρθρων οι οποίοι συνιστούν τον εαυτό τους.
Αυτά συντόμως ώστε να αποδειχθεί η αυθαιρεσία και η λογική πλάνη που υπάραχει σε αφθονία στα άρθρα.
Το προφητικό σχήμα της ομάδος.
Οι προφητείες παρουσιάζουν το γνωστό μοντέλο:
Το [τέλος, αρπαγή, καταστροφή, κάθοδος Χριστού και ότι διδάσκει η κάθε ομάδα] είναι τώρα. Εμείς/εγώ, έχουμε/έχω [εκλεχτεί, φωτιστεί, αποκάλυψη, κλπ] από τον Θεό να [το δημοσιοποιήσουμε, αποκαλύψουμε, διαδώσουμε, κλπ].                                                              
Προλάβετε να [σωθείτε, αποφύγετε την καταστροφή, πάτε στον ουρανό κλπ] εντασσόμενοι στην ομάδα.
Την ομάδα διέπει το σκεπτικό και η εκφορά λόγου όλων των όμοιων ομάδων οι οποίες προσπαθούν να παραβιάσουν το κάστρο των Θεϊκών απορρήτων με πολιορκητικό κριό μια αριθμομηχανή και στρατιώτες φυσικά φαινόμενα ή γεγονότα, επί παραδείγματι σεισμούς ή πολέμους.
Η θεωρία των ομάδων σε περίληψη διδάσκει ότι 
"τόσο επί τόσο συν τόσο μας δείχνουν το τώρα και  ____  το αποδεικνύουν. Το αναφέρει και η Γραφή"
Στο κενό της παραπάνω πρότασης μπορεί να έχουμε φυσικά ή μη γεγονότα, τα οποία όμως δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτα ενώ τα διάφορα Βιβλικά αποσπάσματα παραθέτονται αυθαίρετα για να αποκτήσει κύρος η προφητεία.
Οι διάφοροι "προφήτες" των ομάδων λαμβάνουν την Γραφή στο χέρι ως διακοσμητικό κύρους. 
Δηλαδή την κρατάνε για να αποκτήσουν κύρος και υπόσταση διότι ειδάλλως δεν έχουν καμία ελπίδα να βρουν ακροατές. Εάν κάποιος διαλαλεί "εγώ σας λέω ότι το τέλος πλησιάζει" θα αγνοηθεί ή ίσως γίνει και καταγέλαστος, όλα όμως αλλάζουν όταν πει "η Γραφή και το Άγιο Πνεύμα μας λέει ότι το τέλος έρχεται.". 
Στην πραγματικότητα η θεωρία και το αποτέλεσμα είναι απόρροια της φαντασίας του κάθε αιρετικού ενώ χρονικά το τέλος είναι πάντοτε "τώρα", αφού το "σε 50, 100 χρόνια" δεν θα προσελκύσει ακροατές. Ο αιρετικός κοιτάζει γύρω τον κόσμο και προσθέτει γεγονότα στην θεωρία του βαπτίζοντάς τα σημεία του τέλους, θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος ότι δεν δίνει η θεωρία τον καιρό αλλά ο καιρός δίνει την θεωρία.
Έχοντας αυτά τα συστατικά είναι φυσικό επόμενο ότι το τελικό προϊόν που θα προκύψει είναι προβλέψεις επιπέδου Καζαμία. Ο Καζαμίας είναι ένα παλαιό λαϊκό έντυπο - ημερολόγιο το οποίο κυκλοφορούσε κάθε πρωτοχρονιά λέγοντας το μέλλον και ερμηνεύοντας όνειρα.  
Αφού παρθεί η Βίβλος ανά χείρας από τον εκάστοτε Πιέτρο Καζαμία και αποκτηθεί υπόσταση, έπειτα υποβιβάζεται σε κρυστάλλινη λάμπα που του λέει το μέλλον. Με λογική πλάνη και το γνωστό μοντέλο "προφητικής" θεωρίας και αυθαιρεσίας συντίθεται μια διδαχή που πολλές φορές δεν την πιστεύουν ούτε οι ίδιοι που την εκφέρουν αφού υπάρχουν περιπτώσεις όπου το εφαλτήριο δεν είναι η τεταραγμένη διάνοια αλλά η δίψα για απόκτηση πλούτου και δύναμης.



1987

Ιανουάριος 1987 όπου εκεί συναντούμε το προφητικό άρθρο "Τα μέλλοντα όπως τα λέει  Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Το μέλλον της Ελλάδας Η Ελλάδα αναφέρεται πολλές φορές μέσα στην Αγία Γραφή. Στις έσχατες ημέρες θα διαδραματίσει σοβαρό ρόλο και μάλιστα στην συγκρότηση της Ευρώπης και τη διακυβέρνηση από αυτή όλου του κόσμου. Ο αρχηγός της Ευρώπης θα είναι 'Ελληνας που θα κυβερνήσει την Ευρώπη μαζί με 10 άλλους ηγέτες. Η βασιλεία του όμως θα διαρκέσει επτά χρόνια και μετά θα έλθει ο Χριστός "μετά πάντων των αγίων" και θα θέσει τέρμα σε κάθε επίγεια κυβέρνηση." Εδώ γίνεται η προφητεία ότι ο Αντίχριστος θα είναι Έλληνας και θα κυβερνήσει ενώ για την Τουρκία ο συγγραφέας λέει "τα λόγια της χαλάει. Και αν ακόμη κάνει κανένα απονενοημένο διάβημα να επιτεθεί στην Ελλάδα, θα καταστραφεί ανεπανόρθωτα. Αυτό όμως δεν μπορώ να το βγάλω από την Αγ. Γραφή, αν θα επιτεθεί ή όχι. Αυτό εξαρτάται από το μυαλό των δικτατόρων της." 
Προφανώς τα υπόλοιπα είναι υποδείξεις της Αγίας Γραφής, ο συγγραφέας τα βγάζει από την Αγία Γραφή, όπως εξάλλου δηλώνει και ο τίτλος.
Απρίλιος 1987 και συναντούμε το άρθρο "Η ΕΛΛΑΔΑ θα αναστηθεί τις ημέρες μας." τελευταία παράγραφος αναφέρει "Για αυτό πάντοτε συμπερασματικά ισχυριζόμαστε ότι η Ελλάδα θα υψωθεί στις έσχατες αυτές ημέρες και κανένας εχθρός ούτε από το βορρά, ούτε από την ανατολή, ούτε από το νότο ούτε από την δύση θα μπορέσει να της κάνει κανένα κακό." "Πιστεύουμε ότι ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει πόλεμος Ελλάδας και Τουρκίας. Αν όμως γίνει, πρέπει να τελειώσει σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Αλλοιώς δεν μπορεί να εκπληρωθεί ο Λόγος του Θεού που μιλάει σε τόσες μεριές για την Ελλάδα. Το να μην εκπληρωθεί όμως ο Λόγος του Θεού αποκλείεται εκατό της εκατό."
Μάιος 1987 και έχουμε το άρθρο εκεί διαβάζουμε σε λίγο θα εκπληρωθεί και αυτό το οποίο είπε ο Κύριος εις τους μαθητές του "Υπάγω να σας ετοιμάσω τόπο και πάλι έρχομαι να σας παραλάβω για να είσθε και εσείς όπου είμαι και εγώ. Ιωαν. ιδ:3" προς το τέλος υπάρχει το εξής "Η Δεύτερη έλευση του Χριστού είναι πλησίον. Τα σημεία των καιρών μαρτυρούν ότι ο Χριστός έρχεται και πάλι. Κώστας Κονδύλης."
Αύγουστος 1987 και το πρωτοσέλιδο είναι "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ο Χριστός έρχεται για δεύτερη φορά στην γη." λίγες σειρές αργότερα "Τώρα ο Χριστός έρχεται ένδοξος για να κρίνει "ζώντας και νεκρούς" και να κάνει μια αιώνια βασιλεία και "της βασιλείας του ουκ έσται τέλος. Ο ίδιος είπε στους μαθητές του "Και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, δια να ήσθε και εσείς όπου είμαι και εγώ". Μικρότερο άρθρο στην πρώτη σελίδα με τίτλο "Είσαι έτοιμος να απαντήσεις Κύριος τον Θεόν σου;" Στην τέταρτη παράγραφο διαβάζουμε "Αγαπητή ψυχή γνωρίζεις ότι ζούμε στις τελευταίες ημέρες; Τα σημεία των εσχάτων ημερών μαρτυρούν ότι όλα όσα είπε προφητικά ο Ιησούς Χριστός έχουν εκπληρωθεί και εκπληρώνονται όπως ο αριθμός 666 που είναι ο αριθμός του ονόματος του Αντιχρίστου." Περνάμε τώρα στον
Σεπτέμβριος 1987 Πρωτοσέλιδο "ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ; Σήμερα μεγάλες και πολλές συζητήσεις γίνονται για τον ερχομό του αντιχρίστου. Η αφορμή έχει δοθεί γιατί ο αριθμός του αντιχρίστου, που θα είναι το 666 έχει διαδοθεί σε όλη την γη και έχει τοποθετηθεί σε όλα τα εμπορεύματα βιομηχανικά και αγροτικά. Μάλιστα εάν ένα προϊόν δεν έχει το σήμα αυτό δεν γίνεται δεκτό στην Ευρώπη γιατί είναι δύσκολος ο έλεγχός του και η διακίνηση του."
Οκτώβριος 1987 και το πρωτοσέλιδο "ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΣΕΝΑ; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ θάρθει γρήγορα στην γη, γιατί δεν μπορεί τίποτα να διορθωθεί, ούτε να τακτοποιηθεί, ώστε η ζωή μας να γίνει ευτυχισμένη και χαρούμενη και πάνω απ' όλα ασφαλής, αν δεν έρθει ο Χριστός." Από κάτω άρθρο "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ" στην τρίτη στήλη διαβάζουμε "Αυτοί οι άνθρωποι που ανήκουν στην Εκκλησία του Χριστού γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι αυτή η υπόσχεση του Κυρίου ότι θα έλθει να παραλάβει την Εκκλησία του είναι πάρα πολύ κοντά στην εκπλήρωσή της σήμερα." Κώστας Κονδύλης.
Σελίδα 2 έχουμε το άρθρο "ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ" στην δεύτερη στήλη διαβάζουμε "Ότι ο αντίχριστος είναι 22 ετών, δεν μπορούμε να το συμπεράνουμε από την Αγία Γραφή. Το ότι όμως ο αντίχριστος, είναι ήδη γεννημένος και ότι το 666 που ανήγγειλε ο Κύριος στην αποκάλυψη ιγ, έχει ήδη γενικευτεί σε όλη τη γη, και το ευρωπαϊκό κράτος ήδη αναδύεται, όλα αυτά δεν τα λέει το Άγιο Όρος, ο Λόγος του Θεού. Το ότι η Ελλάδα θα παίξει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη είναι γραμμένο στο Δανιήλ, η' κεφάλαιο." Σελίδα 3 άρθρο "Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666" στην πρώτη στήλη διαβάζουμε "Δεν ρωτάνε όμως για όλα τα προϊόντα που έχομε στο σπίτι μας και έχουν όλα επάνω ένα χάραγμα με το 666. Δεν υπάρχει κανένα διακινούμενο προϊόν είτε εισαγόμενο είτε εξαγόμενο που να μη έχει το χάραγμα με τον αριθμό 666. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το αγοράζουμε ή να μη το έχουμε σπίτι μας".
Νοέμβριος 1987 και στην πρώτη σελίδα συναντούμε το άρθρο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ Είναι η ώρα που ο πατέρας το βράδυ κοιτάζει αν όλα τα παιδιά του μπήκαν στο σπίτι. Είναι η ώρα που τελειώνει η ημέρα και αρχίζει η νύχτα. Είναι η τελευταία ώρα που μπορούμε ακόμη να εργαστούμε πριν λήξει το ωράριο. Ήταν η τελευταία στιγμή που ο Νώε με την οικογένειά του πρόλαβαν και μπήκαν στην κιβωτό και έτσι σώθηκαν όλα τα μέλη της οικογένειας (Γένεση ζ'). Λίγο πριν την καταστροφή των Σοδόμων πρόλαβαν και βγήκαν έξω ο Λωτ και η οικογένειά του, ενώ η γυναίκα του έγινε στήλη από αλάτι (Γεν. ιθ'). Προσπάθησαν οι μωρές παρθένες να προετοιμαστούν για την απάντηση του νυμφίου αλλά ήταν αργά. Η πόρτα είχε εν τω μεταξύ είχε κλείσει. Ενώ οι φρόνιμες ήταν έτοιμες την τελευταία ώρα (Ματθ. ΚΕ:1-13). Αυτά που συμβαίνουν στις ημέρες μας μιλάνε πολύ καθαρά ότι η στιγμή που ζούμε είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός το είπε: Όταν δείτε οι Ισραηλίτες να πάρουν την Ιερουσαλήμ να ξέρετε ότι είναι τελευταία ώρα (κατά Λουκά ΚΑ:20-24) Όταν δείτε "φόβητρα από τον ουρανό" (Λουκά ΚΑ:11). Σήμερα προετοιμάζεται ο πόλεμος των άστρων. Όταν ο αριθμός του αντιχρίστου (το 666, χζς') που γράφει ο Ιωάννης στο τελευταίο εδάφιο του Γ κεφαλαίου της Αποκάλυψης, αρχίζει να μπαίνει σε όλα τα προϊόντα όπως γίνεται σήμερα, που ο αντίχριστος προετοιμάζει τη δική του διακυβέρνηση." "Γιάννης Ρούσσος Εκκλησία Κορίνθου".
Στην σελίδα 2 έχουμε το άρθρο "ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ. Μια σαφής προειδοποίηση του Ιησού Χριστού προς τους μαθητές του ήταν: "Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών οίτινες έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων έσωθεν όμως είναι Λύκοι άρπαγες". Ματθ. ζ'-15. Ψευδοπροφητεία σημαίνει προφητεία -  ψεύτικη, σχετικά με τα μέλλοντα επί το πλείστον. Η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά της Πενσυλβανίας (αυτός είναι ο επίσημος τίτλος της Οργάνωσης των "Μαρτύρων του Ιεχωβά) είχε προφητεύσει κάποτε για την καταστροφή του "συστήματος πραγμάτων" (Έτσι ονομάζουν την καταστροφή του κόσμου) με σκοπό να φοβήσει τους ανθρώπους και να έρθουν χωρίς κόπο στους κόλπους της Οργάνωσης αδιαφορώντας για το τι θα γίνει αν δεν επαληθευτούν οι προσδοκίες τους. Δεν θα μας απασχολήσει εδώ η πρώτη προφητεία προαγγελία που έγινε και διαψεύστηκε τα έτη 1914-1918-1925 υπάρχουν βιβλία της εταιρίας και στοιχεία. Θα ασχοληθούμε με το πρόσφατο γεγονός του 1975." αναφέρει το τι έλεγε η Σκοπιά για γρήγορη έλευση του Χριστού και συνεχίζει "Κάθε σχόλιο περιττεύει. Την παραμονή του έτους 1975 δηλαδή το έτος 1974, η "Σκοπιά" της 15 Σεπτεμβρίου 1974 γράφει:" ξανά αναφέρει το τι έλεγε η Σκοπιά και συνεχίζει "Όμως, πολλοί άνθρωποι πλανήθηκαν από όλα αυτά και άφησαν τις δουλειές τους, τις ασχολίες τους και άρχισαν να τρέχουν για οπαδούς" το άρθρο τελειώνει λέγοντας " Το φως αποδείχτηκε σκοτάδι και η προφητεία ψεύτικη. Ενώ ο Χριστός λέει "Εγώ είμαι η οδός και η Αλήθεια και η Ζωή". Ιωάννης ιδ'-6.".
Σελίδα 4 και έχουμε άρθρο ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ: Η μεγάλη ανάγκη των ημερών μας. Ένα μεγάλο έργο έχει αναθέσει ο Θεός στην Εκκλησία του. Το γκρέμισμα των ειδώλων, την κατεδάφιση των παλαιών, την εκρίζωση των σάπιων, και την ανοικοδόμηση μιας νέας οικοδομής θεμελιωμένης στον Λόγο του Θεού, στον λόγο αλήθειας και του Αγιασμού."


ΣΧΟΛΙΑ: Το 1987 οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και περιλαμβάνουν γεγονότα όπως ότι ο Αντίχριστος έχει ήδη γεννηθεί, ότι στην καταγωγή θα είναι Έλληνας, ότι το κράτος του θα είναι η Ευρωπαϊκή ένωση ενώ ο αριθμός 666 έχει ήδη διαδοθεί ενώ ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη Ελλάδος Τουρκίας θα έχει αποτέλεσμα την καταστροφή της δεύτερης.  
Ο Αντίχριστος είναι γεννημένος και θα εμφανιστεί σύντομα, είναι σε ηλικία που θα του επιτρέψει σε λίγο να ιδρύσει την παγκόσμια κυριαρχία του.
Η ομάδα θεωρεί ότι έχει αναλάβει άνωθεν τον ρόλο του Ευαγγελιστή και ταυτόχρονα του εσχατολογικού προφήτη, ενός ιδιόρρυθμου Ηλία και Ενώχ, ο οποίος κηρύττει την σύντομη έλευση του Χριστού στον κόσμο κάνοντας αποκαλύψεις.
Η χρονιά του 1988 είναι αποκαλυπτική όχι όσο αφορά τις προφητείες αλλά την ίδια την ομάδα. 
Είναι φανερό ότι η ομάδα δανείζεται το στιλ και τις εσχατολογικές θεωρίες της εταιρείας Σκοπιά παρουσιάζοντες τις με δικό της τρόπο. 
Το εσχατολογικό πιστεύω της ομάδος το οποίο λέει για σύντομη έλευση Χριστού είναι βασισμένο σε άποψη των μαρτύρων του Ιεχωβά. Δανειζόμενη τις Ιεχωβιτικές θεωρίες η ομάδα έχει δημιουργήσει την δική της γενιά του 1914 πλαισιώνοντας την με την δική της εκδοχή των πραγμάτων.
Αν δούμε κάποιες προτάσεις όπως:
"Πάντοτε γινόντουσαν πόλεμοι γειτονικών κρατών από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά οι πόλεμοι γειτονικών κρατών δεν σταμάτησαν από το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο το 1914 και έπειτα."
"Η αρχή λοιπόν των ταραχών, που περιλαμβάνουν αλληλοσυγκρούσεις πολιτών (για πολιτικά, θρησκευτικά ή ποδοσφαιρικά ζητήματα), διαδηλώσεις, πραξικοπήματα, επαναστάσεις, εμφυλίους πολέμους κ.λπ., άρχισαν να γίνονται σημεία των εσχάτων ημερών από το 1914. Αυτά συνεχώς βαίνουν αυξανόμενα. - Το σημείο αυτό από το 1914 που άρχισε και αυξάνει συνέχεια θα συνεχίζει να υπάρχει και κατά την επταετία του αντιχρίστου και πιστεύουμε ότι υπό την αιγίδα του αντιχρίστου θα εξοντωθούν, με αυτό τον τρόπο, όλοι αυτοί που δεν θα συμφωνούν μαζί του."
Θα παρατηρήσουμε ότι οι αυτές βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τις θεωρίες της Σκοπιάς η οποία είναι ο εφευρέτης του 1914. (1) Η ομάδα έχει δανειστεί τον τρόπο παρουσίασης και τις θεωρίες από την Σκοπιά, δανείστηκε ακόμη και το 1914 (2):
"Ποιος ενημερωμένος άνθρωπος μπορεί να αρνηθεί ότι τέτοια οὐαὶ τὴν γῆν καὶ τὴν θάλασσαν έχει σημαδέψει τον 20ο αιώνας μας από το 1914, έτος κατά το οποίο σύμφωνα με όλες τα στοιχεία οι αποκαλούμενοι τέσσερις καβαλάρηδες της αποκαλύψεως άρχισαν να καλπάζουν" Σκοπιά.
"Οι προφητείες και οι χρονολογίες που μας δίδει η Γραφή, αλλά και τα ιστορικά γεγονότα, μας γνωστοποιούν ότι το τέλος του σημερινού συστήματος πραγμάτων άρχισε το 1914μΧ, το φθινόπωρο του οποίου οι επτά καιροί τελείωσαν." Σκοπιά
"Χωρίς καμία αμφιβολία η χρονική περίοδος για την οποία ο Ιησούς και οι θεόπνευστοι Βιβλικοί συγγραφείς όπως ο Παύλος κατέδειξαν είναι αυτή η οποία ζούμε σήμερα! Για την ακρίβεια η περίοδος αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη από το σημείο καμπής της σύγχρονης ιστορίας, το έτος 1914, το οποίο είδε το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου." Σκοπιά.
Στην θεωρία της ομάδος το 1914 δεν είναι η χρονολογία Β' αοράτου παρουσίας αλλά η αρχή των εσχάτων γεγονότων.
Οι μάρτυρες του Ιεχωβά 
"πολεμάνε με χίλια δυο λόγια να μας πείσουν ότι η δευτέρα παρουσία του Χριστού έχει γίνει το 1914 και ότι ο Χριστός τώρα είναι στην Παλαιστίνη και κυκλοφορεί αοράτως" Χριστανισμός Οκτ. 1988 
αλλά το σωστό είναι ότι τώρα δεν κυκλοφορεί αοράτως ο Χριστός αλλά κυκλοφορεί αοράτως ο Αντίχριστος που ήδη έχει γεννηθεί.
Εδώ είναι αναγκαίο να γίνει μια παράγραφος παρένθεση για την εφεύρεση του 1914 ως κομβικό έτος. Ο Κάρολος Ρώσσελ προτού ιδρύσει την εταιρία Σκοπιά ήταν μέλος των Αντβεντιστών και είχε επηρεαστεί από αυτή την ομάδα. Η συγκεκριμένη ομάδα που ακολουθούσε διέδιδε την θεωρία ότι ο Χριστός θα ερχόταν στην Γη το 1873, έτσι ο Ρώσσελ ως μέλος της περίμενε και αυτός τον ερχομό του Χριστού. Βεβαίως τίποτα δεν έγινε και ο νεαρός Ρώσσελ αποχώρησε από την ομάδα, μέχρι εδώ καλά τα πήγε και θα έπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του όλοι αυτοί που έπεσαν θύματα των ψευδοπροφητικών αιρέσεων. Δυστυχώς αντί να έλθει εις εαυτόν, σε ένα ταξίδι για δουλειές το 1876 την περιέργεια του κίνησε ένα έντυπο ονομαζόμενο "Πρωινός Κήρυκας". 
Αυτό το έντυπο υποστήριζε ότι ο Χριστός είχε έρθει αοράτως στην Γη το φθινόπωρο του 1874 και σύντομα, περίπου το 1878, θα εμφανιζόταν για να κρίνει τον κόσμο. Η θεωρία ήταν του Νέλσονα Οράτιου Μπάρμπουρ και το έντυπο Πρωινός Κήρυξ το μέσο με το οποίο την διέδιδε.
Η Σκοπιά πλασάρει ότι ο Ρώσσελ είχε παρόμοιες απόψεις, δηλαδή είχε καταλήξει ότι θα έρθει ο Χριστός αοράτως και για αυτό έδωσε σημασία αλλά η αλήθεια είναι ότι στον Ρώσσελ άρεσαν οι θεωρίες του Μπάρμπουρ. 
Και επειδή όμοιος ομοίω αεί πελάζει, πλήρωσε τα έξοδα του Μπάρμπουρ ώστε να έρθει για να τον συναντήσει και να μιλήσουν περί του θέματος. Στην συνάντηση ο Ρώσσελ έμαθε ότι στην ομάδα του Μπάρμπουρ είχαν διαβάσει μια Αγγλική μετάφραση της Βίβλου και σε αυτή τα χωρία Ματθαίος 24:27 24:27 24:39 μεταφράζονταν στα Αγγλικά με τρόπο που το ἡ παρουσία τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου μπορούσε να εκληφθεί ως απλά ύπαρξη και όχι ως ορατός ερχομός. Έτσι αυτό έδωσε ιδέα στην ομάδα, το συνέδεσαν και με κάποιους αριθμητικούς υπολογισμούς που ήδη είχε κάνει η ομάδα, βγάζοντας το αποτέλεσμα ότι υπήρξε μια αόρατη παρουσία του Χριστού στην Γη. Δηλαδή οι υπολογισμοί ήταν άλλου, ο έμπορας "ικανοποιήθηκε από τα στοιχεία" που του παρουσίασε ο Μπάρμπουρ και τα ενστερνίστηκε. Στον απλό οπαδό για να υψωθεί ο Ρώσσελ μιλάνε για συνεργάτες και πλασάρουν ότι αυτός μαζί "με τους συνεργάτες του", μελετούσε, αγρυπνούσε, και, και, και, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι αριθμητικοί υπολογισμοί και η ιδέα ήταν άλλου. (3)
Οι αριθμητικές πράξεις που κάπνισαν στον Μάρλμπουρ και οι αόρατες παρουσίες άρεσαν στον Ρώσσελ τις κάπνισε και αυτός και έτσι γεννήθηκε ο Μπάρμπουρο μαν, δηλαδή ο Ρώσσελ έγινε ο άνθρωπος του Μπάρμπουρ. Ο ένας ήταν έμπορος ο άλλος εκδότης και ο πρώτος χρηματοδότησε το έντυπο ενώ ο δεύτερος σε ανταμοιβή τον έκανε συντάκτη να γράφουν μαζί τις "προφητείες" τους.
Από τους Μπάρμπουρ - Ρώσσελ προέκυψε και ένα βιβλίο με τίτλο "Τρείς Κόσμοι", η Σκοπιά λέει ότι ήταν "ανεπανάληπτο βιβλίο και για πρώτη φορά στα χρονικά εξηγούσε τις προφητείες" αλλά το "Τρείς Κόσμοι" μάλλον έκανε αναφορά στον εκδότη που ζούσε στον κόσμο του και μας τον περιέγραφε. Αυτό που έλεγαν στο βιβλίο ήταν περίπου το ότι είχε πλησιάσει στο τέλος της βασιλείας του Σατανά στην Γη, οι καιροὶ ἐθνῶν, και ότι το 1914 αυτή θα λάβαινε τέλος.
Η Σκοπιά γράφει: 
"Ποιος αποδείχθηκε ότι ήταν σε επαγρύπνηση για όλα αυτά τα πράγματα; Από το 1876, ο Κάρολος Τ. Ρώσσελ από το Πίτσμπεργκ της Πενσιλβανίας προσεκτικά αναζητούσε το τέλος των προσδιορισμένων καιρών των εθνών. Αυτή την χρονιά εξέδωσε ένα άρθρο το οποίο είχε τίτλο "Καιροί των εθνών: πότε τελειώνουν;" Σε αυτό δήλωνε ότι "οι επτά καιροί θα τελειώσουν το 1914". Από το 1880 και έπειτα αυτή η πληροφορία δημοσιευόταν στις στήλες της Σκοπιάς της Σιών. Το τεύχος Μαρτίου 1880 έγραφε: "Οι καιροί των εθνών επεκτείνονται το 1914 και η ουράνια βασιλεία δεν θα κυριαρχήσει έως τότε." Οι Βιβλικοί σπουδαστές που έγραψαν αυτά τα άρθρα δεν απολάμβαναν τότε την ακριβή Βιβλική και ιστορική γνώση της έννοιας προσδιορισμένοι καιροί εθνών όπως την καταλαβαίνουμε εμείς σήμερα. Αλλά το σημαντικό είναι ότι ήταν σε επαγρύπνηση και βοήθησαν τους αδελφούς Χριστιανούς να είναι σε πνευματική εγρήγορση." Σκοπιά. (4), (5)
Δηλαδή από κοροϊδία σε κοροϊδία πηγαίνει ο απλός οπαδός αφού πρώτα του λένε "ο Ρώσσελ και οι συνεργάτες", μετά του λένε ότι "ήταν σε επαγρύπνηση", αργότερα του λένε ότι "δεν πειράζει που έπεσε έξω" και τώρα ότι "σήμερα απολαμβάνουν την ακριβή γνώση". Η οποία όμως έπεσε και αυτή έξω γιατί τότε η Σκοπιά πλάσαρε με την "ακριβή Βιβλική και ιστορική της γνώση" την γενεά του 1914.
Επιπλέον γίνεται φανερό ότι η μετέπειτα θεωρία των μαρτύρων για το 1914 δεν έχει σχέση με αυτήν του Ρώσσελ αφού εκείνος πίστευε ότι το 1914 θα ερχόταν το τέλος και όχι ότι η γενεά του 1914 θα ζούσε για να δει το τέλος. Εκτός αυτού ο Ρώσσελ πίστευε ότι οι έσχατοι καιροί ξεκίνησαν με άλλο "προφητικό" πολεμικό γεγονός, την.... Γαλλική επανάσταση !
Ο Ρόδερφορδ έχοντας κληρονομιά το 1914 έπρεπε να το καλύψει και έτσι εφηύρε μια θεωρία όπου το 1914 ήταν η αρχή των καιρών του τέλους. Το έντυπο της ομάδος επειδή είναι ερασιτεχνική Σκοπιά έχει και ερασιτεχνικό στυλ.  Τυπώνει ακριβώς τα ίδια δηλαδή!
Δεν προχωρούμε σε λεπτομέρειες για την εταιρεία αφού έγινε φανερό ότι η σκυτάλη δίδεται από τον ένα στον άλλο και καταλαβαίνεται τώρα την Αποστατική Διαδοχή που φέρουν οι αιρετικοί ενάντια στην Αποστολική Διαδοχή και την πορεία από ψευτοπροφητεία σε ψευτοπροφητεία που έχουν.
Όπως και στους μάρτυρες του Ιεχωβά έτσι και στην ομάδα πλασάρουν την θεωρία ότι ο Θεός ευλόγησε, ο Θεός αποκάλυψε, ο αδελφός αρχηγός τάδε ήταν σε εγρήγορση, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτά είναι ευλογίες και ιδέες άλλου..... 
Ο Μπάρμπουρ δάνεισε τον Ρώσσελ, ο Ρώσσελ δάνεισε στον Ρόδεφορδ και αυτός την ομάδα η οποία ασπάστηκε και πλασάρει μια τυχαία ημερομηνία που κατέβηκε στο κεφάλι ενός.  Δηλαδή σαν σκελετό του προφητικού οικοδομήματος της ομάδος έχουμε την αναθεωρημένη χρονολογία του Ρόδερφορδ. 
Οι Χριστιανοί οικοδομούν ο ένας μετά από τον άλλον, ο κάθε ένας συνεχίζει από εκεί που άφησε ο άλλος, πατάει στην σταθερή πέτρα που βρήκε από τον προηγούμενο και έτσι έχουμε την εις βάθος ερμηνεία της πίστεως ενάντια στους αιρετικούς, το ίδιο και ο αιρετικός κάνει αλλά αυτός πατάει επάνω στις αιρετικές θεωρίες. 
Σε αυτόν τον αιρετικό σκελετό πατάει η ομάδα και δημιουργεί μια made in Greece Σκοπιά.
Στην Σκοπιά ο φρόνιμος δούλος που δίδει τροφή εν καιρώ είναι Αμερικάνος, η ομάδα που μας διαλαλεί το τέλος είναι Έλληνες. Στην Σκοπιά θα παίξει μεγάλο ρόλο η Αμερική, από εκεί είναι το Κυβερνών Σώμα, στην ομάδα θα παίξει ρόλο η Ελλάδα αφού ο αρχηγός της ομάδος και ο Αντίχριστος είναι Έλληνες και "Οι Έλληνες πρέπει να κηρύξουν το Ευαγγέλιο στην Ευρώπη και σε όλα τα έθνη". Χριστιανισμός Μάρτιος 1987.
Το φυλλάδιο του Ρώσσελ από μικρή εφημερίδα έγινε ο αγωγός του Ιεχωβά και ο ίδιος από εκδότης κατέληξε αρχηγός εκκλησίας με εκατομμύρια οπαδούς και όλα αυτά σε 2 μόνο δεκαετίες. Βλέποντας αυτά η ομάδα αντιγράφει τον επιτυχημένο τρόπο παρουσίασης, δράσης, αλλά και τις κωμικές θεωρίες από το φυλλάδιο του έμπορα, φτιάχνοντας την "Αποστολική Σκοπιά της Πεντηκοστής" και την "Πεντηκοστιανή γενεά του 1914".

Η δανεική γενιά.
"Ο Ιησούς προείπε ότι η εμφάνιση του στον κόσμο θα επισημαινόταν από ένα σύνθετο σημείο που θα περιείχε ασυνήθιστους πολέμους, σεισμούς, έλλειψη τροφίμων και άλλα γεγονότα τα οποία έχουν τεκμηριωθεί από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο την χρονιά του 1914." Σκοπιά.
"Η αρχή λοιπόν των ταραχών, που περιλαμβάνουν αλληλοσυγκρούσεις πολιτών (για πολιτικά, θρησκευτικά ή ποδοσφαιρικά ζητήματα), διαδηλώσεις, πραξικοπήματα, επαναστάσεις, εμφυλίους πολέμους κ.λπ., άρχισαν να γίνονται σημεία των εσχάτων ημερών από το 1914. Αυτά συνεχώς βαίνουν αυξανόμενα." Χριστιανισμός

Αντιγράφω το πετυχημένο μοντέλο. (6)
"Αποκάλυψη. Πότε; Είναι σαν να διαβάζεις την τελευταία έκδοση της εφημερίδας, πόλεμοι, σεισμοί, λοιμοί, αρρώστιες πείνα, έγκλημα και φόβος! Όλες αυτές οι εξελίξεις μα και άλλες έχουν προφητευθεί στην Βίβλο και καταδεικνύουν τον καιρό που όλοι ζούμε σαν "τις τελευταίες ημέρες". Τελευταίες ημέρες σημαίνει την εποχή που οδηγεί στην επικείμενη και υποσχεμένη αποκάλυψη. Πως μπορείς να βεβαιωθείς ότι αυτό είναι πραγματικό; Διότι είσαι μάρτυρας της εκπλήρωσης των προφητειών της Βίβλου σήμερα." "Πραγματικά, όπως το περιοδικό αυτό έχει υποδείξει στους αναγνώστες του ανά τα χρόνια, τα στοιχεία οδηγούν στην γενιά του 1914 σαν την γενεά την οποία υπέδειξε ο Ιησούς" Σκοπιά
"Το ρολόι του Θεού χτυπάει και ειδοποιεί. Ο μικρός δείκτης δείχνει 12. "Όταν ταύτα αρχίσωσι να γίνωνται, ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσής σας" Λουκάς κα:28 Αυτά τα ονόμασε σημεία της παρουσίας και της συντέλειας του αιώνος και είναι: 1ον Παγκόσμιος Πόλεμος: "Διότι θέλει εγερθή έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν" Ματθαίος κδ:7 Ο πρώτος έγινε το 1914 και ο δεύτερος το 1940." "Ο μεγάλος δείκτης δείχνει παρά δύο λεπτά, "αληθώς σας λέγω ότι δεν θέλει παρέλθη η γενεά αύτη, εωσού γίνωσι πάντα ταύτα" Λουκάς κα:32. Αφού άρχισαν με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο τα σημεία των καιρών μετρήστε τα χρόνια." Χριστιανισμός
Σημείωση: Ο πρώτος παγκόσμιος άρχισε το 1914.

Σεισμοί, λοιμοί καταποντισμοί, έρχεται το τέλος, το λέει και ο ΟΗΕ. (7),(8)
"Αν και ούτε ο στοργικός Ιεχωβά Θεός ούτε ο Υιός του είναι οι αίτιοι αυτών των συμφορών, οι πόλεμοι, η έλλειψη τροφίμων και οι σεισμοί που συμβαίνουν μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο επιβεβαιώνουν τις προφητείες του Ιησού για το "τέλος αυτού του συστήματος πραγμάτων". Για την ακρίβεια μετά τον σεισμό του 1980 κοντά στην Νάπολη της Ιταλίας ο διευθυντής του Αμερικανικού Γεωφυσικής ανέφερε: "Υπάρχουν υποδείξεις ότι οι ηφαιστειακές εκρήξεις και οι σεισμοί βρίσκονται σε άνοδο παγκοσμίως". Σκοπιά
"Ένα από τα σημεία των εσχάτων ημερών είναι και οι "σεισμοί κατά τόπους" Λουκάς κα:11. Οι σεισμοί αυξάνουν σε ένταση και συχνότητα συνεχώς και θα καταλήξουν σε ένα σεισμό τρομερό που θα πέσουν όλες οι πόλεις των εθνών" "Αυτά δεν τα προκαλεί ο Χριστός, αλλά τα προέβλεψε και μας τα προανήγγειλε σαν σημεία των τελευταίων ημερών του κόσμου μας. Στην δεκαετία του 1970 γίνανε μεγάλοι σεισμοί, που σας τους σημειώνουμε και φαίνονται από τον αριθμό των θανάτων πόσο μεγάλοι ήταν: Το 1970....". Χριστιανισμός

"Στους πρόσφατους μήνες έχει γίνει έχουν γίνει συνήθεις εικόνες από πεινασμένους Αφρικανικούς, άνδρες γυναίκες και παιδιά. Χαρακτηριστικά περιγράφει την έκταση της συμφοράς ο Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Χαβιέρ Περέζ ντε Γκουεγιάρ προειδοποιώντας: "περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν στην Υποσαχάρια Αφρική από ότι ολόκληρο τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμη και αυτοί που θα επιβιώσουν μπορεί να υποστούν βλάβες, είτε φυσικές είτε πνευματικές, για το υπόλοιπο της ζωής τους." Σκοπιά
"Δυστυχώς τώρα το μαύρο άλογο τρέχει σε άλλες χώρες και ιδιαιτέρως στις αφρικανικές στις ασιατικές και νοτιοαμερικανικές όπου ακούμε εκατομμύρια παιδιά να πεθαίνουν κάθε χρόνο, αλλά και πόσοι μεγάλοι δεν ξέρουμε. Οι πείνες αυτές όπως τις λέει ο Λόγος του Θεού άρχισαν από το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και συνεχίζονται και θα συνεχιστούν." "Ο πληθυσμός όμως αυξάνει συνέχεια με γεωμετρική πρόοδο και οι ειδικοί του ΟΗΕ κρούουν το κώδωνα του κινδύνου" Χριστιανισμός

Οι Αμερικάνοι λένε και εμείς ακολουθούμε. Δικός τους είναι εξάλλου ο "πόλεμος των άστρων"(9)
"Οι φόβοι και οι αγωνίες του ανθρώπου δεν προέρχονται απλά και μόνο από τα κοινά προβλήματα. Από το 1914 φοβερές και καταστροφικές δυνάμεις έχουν έρθει από τον ουρανό στους δύο παγκόσμιους πολέμους αλλά τώρα η απειλή έρχεται από πολύ ψηλότερα, παραμονεύει στο διάστημα." Σκοπιά 
"Όταν δείτε "φόβητρα από τον ουρανό" (Λουκά ΚΑ:11). Σήμερα προετοιμάζεται ο πόλεμος των άστρων." Χριστιανισμός 1987 "Παράλληλα, ο πόλεμος των άστρων μπήκε στην ζωή των ανθρώπων και γεμίζει φόβο τις καρδιές τους. Ένα άλλο σημείο του Λόγου του Θεού εκπληρώνεται έντονα στις ημέρες μας. "Και επειδή θέλει πληθυνθεί η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθεί (Ματθ. κδ':12)" Χριστιανισμός 1988.

Και πινελιές Χριστιανικής επιστημονικής φαντασίας, ο Θεός παρομοιάζεται σαν εξωγήινος. (10)
"Υπάρχει νοήμων ζωή στο διάστημα; Η έρευνα που ξεκίνησε πριν 25 χρόνια τώρα επιταχύνεται." "Αυτή η τεράστια προσπάθεια εμπρός στα πενιχρά αποτελέσματα σημειώνει την σκόπιμη διάθεση να αγνοηθεί το γεγονός ότι εξωγήινη ζωή στην υψηλότερη μορφή της πραγματικά υπάρχει. Ο Θεός και οι άγγελοι υπάρχουν στο πνευματικό βασίλειο. Όχι μόνο οι ουρανοί αποδεικνύουν την ύπαρξη του και την θεότητα του, αλλά το ίδιο κάνει και η . Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ψάξουν πέρα από την Βίβλο για να μάθουν την προέλευση τον σκοπό και το μέλλον του ανθρώπου." Σκοπιά
"Μα θα μου πείτε αυτοί είναι άγγελοι. Ακριβώς είναι οι άγγελοι που ο μεγάλος δημιουργός και ιδιοκτήτης του σύμπαντος στέλνει σε αποστολές." "Ποιοι είναι λοιπόν οι εξωγήινοι; Ο Πατέρας, ο Υιός, το Άγιο Πνεύμα, τα Χερουβείμ, οι άγγελοι και οι άγιοι. Άλλο τίποτα μη ζητάτε." Χριστιανισμός
"Φυσικά κάποιοι λένε, δεν υπάρχουν επισκέπτες από το διάστημα. Όχι, όχι από το φυσικό διάστημα, αλλά για κάποια χρόνια τώρα πολύ ισχυρά και υψηλής ευφυίας όντα επιθεωρούν ότι κάνει η ανθρωπότητα στον εαυτό της και την Γη." "Ποια είναι αυτοί οι ισχυροί επισκέπτες που επισκοπούν την ανθρωπότητα; Ο λόγος του Θεού μας λέει ότι είναι οι αντιπρόσωποι του Θεού, οι πιστοί άγγελοι, τους οποίους έχει αποστείλει στην Γη για να την επιθεωρούν". Σκοπιά
"Στην Αγία Γραφή έχουμε το ωραίο περιστατικό, της επίσκεψης τριών αντρών που ήρθαν από το σύμπαν στον Αβραάμ."  Δύο άγγελοι, γιατί αυτούς εννοεί η Αγία Γραφή, όταν λέει "τρεις άντρες", εμφανίζονται στα Σόδομα και ειδοποιούν τον Λώτ να φύγει από τις πόλεις αυτές γιατί θα καταστραφούν" "ένας άγγελος εμφανίζεται στον Κορνήλιο .... ένας άγγελος ελευθερώνει τον Απόστολο Πέτρο .... υπάρχουν εξωγήινα πλάσματα λοιπόν, που είναι ανώτερα από μας τους ανθρώπους και εμφανίζονται όταν θέλουν και σ' όποιον θέλουν" "Τα εξωγήινα αυτά πλάσματα είναι οι άγγελοι, τα Xερουβείμ, τα Σεραφείμ και οι άγιοι που ο δημιουργός όλων αυτών είναι ο Θεός." Χριστιανισμός

Οι άλλοι τα λένε πρώτοι αλλά ελάτε σε εμάς. (11)
"Μπορούμε να βρούμε την σωστή θρησκεία; Όταν γνωρίζουμε πότε όλη αυτή η θρησκευτική ποικιλομορφία άρχισε είναι ευκολότερο να απαντήσουμε στην ερώτηση ποια είναι η σωστή θρησκεία. Ξεκάθαρα δεν είναι η αληθινή αυτή που μπορεί οπισθοβατικώς να οδηγήσει στην αρχαία ανταρσία ενάντια στην αληθινή πηγή της ζωής." "Σύμφωνα με τα Βιβλικά λεγόμενα οι πρόγονοι των Ιουδαίων δεν πήραν μέρος στην ανταρσία της Βαβέλ ενάντια στην αληθινή πηγή της ζωής. Η πρόγονοι τους περιλαμβάνουν άτομα όπως ο Σημ ο Αβραάμ ο Ισαάκ ο Ιακώβ οι οποίοι ήταν γνωστοί για την αφοσίωσή τους στην λατρεία του Θεού, για την ακρίβεια ο Αβραάμ αποκαλέστηκε φίλος του Ιεχωβά" "Η ιστορία δείχνει ότι πολλοί Χριστιανοί έκαναν το ίδιο με τους Ιουδαίους, αποστάτησαν. Ανακάτεψαν τον λόγο του Ιησού με διδαχές άλλων θρησκειών έτσι άρχισαν να διδάσκουν θεωρίες όπως τρεις πρόσωπα στην Θεότητα." "Πραγματικά αξίζει η προσπάθεια να αναζητήσουμε την αληθινή θρησκεία" "Ναι υπάρχει η αληθινή θρησκεία και μπορούμε να την βρούμε. Κάνοντάς το αυτό θα λάβουμε αιώνια αγαθά γιατί η Βίβλος λέει...."  ότι η γενεά του 1914 δεν θέλει παρέλθει, ενώ στους άλλους η Βίβλος λέει ότι ο Αντίχριστος έχει γεννηθεί. Σκοπιά 
Για την ιστορία η πρόταση της Σκοπιάς αναφέρει: "Κάνοντάς το αυτό θα λάβουμε αιώνια αγαθά γιατί η Βίβλος λέει, όσοι αναζητούν τον Ιεχωβά δεν θα τους λείψει κανένα αγαθό".
"Η νέα Βαβέλ" "Στο πέρασμα όμως του χρόνου και καθώς ο Χριστιανισμός επικρατούσε, οι άνθρωποι πλανήθηκαν και θέλοντας να αποκτήσουν "εις εαυτούς όνομα" και να "διασπαρούν επί του προσώπου πάσης της γης" άλλαξαν και αντικατέστησαν το Λόγο του Θεού με το δικό στους λόγο με παραδόσεις και εντάλματα ανθρώπων" "Κατά τον αυτό τρόπο, μέσα στις τόσες θρησκείες και δόγματα της ΝΕΑΣ ΒΑΒΕΛ των Θρησκειών που υπάρχουν σήμερα, στη γη υπάρχει κάπου και η αληθινή εκκλησία του Ιησού Χριστού." "Εάν πραγματικά θέλεις και συ να βρεις και να ακολουθήσεις την αληθινή εκκλησία του Ιησού Χριστού, τη συνέχεια της πρώτης αποστολικής εκκλησίας, τότε προσευχήσου και ζήτησε από τον Θεό να στην αποκαλύψει."  Χριστιανισμός
Ο Χριστιανισμός το υπονοεί αλλά η Σκοπιά είναι πιο άμεση και στο ίδιο άρθρο αναφέρει "Εάν συναντάς κάποια προβλήματα στην αναζήτησή σου οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μετά χαράς μπορούν να σας βοηθήσουν."  
Στις Ιεχωβίτικες δανεικές πινελιές έχουμε και μια Μασωνική πιτσιλιά που ήρθε στα μέτρα της ομάδος. Ο Θεός είναι "ο Μέγας Αρχιτέκτων και Υπερτεχνίτης του Σύμπαντος", οπότε ο ΜΑΤΣ έγινε Σέρβος, δηλαδή ΜΑΚΥΤΣ. (12)

Και άλλα άρθρα έχουμε τα οποία η ιδέα έχει παρθεί από την εταιρεία αλλά έχουν μπει στην κλίνη η οποία θα τα φέρει στα μέτρα της ομάδος αφού η Σκοπιά έχει εντελώς διαφορετικές θεωρίες στα διάφορα δογματικά θέματα. Επειδή θα παρουσιαστούν και τα άρθρα του εντύπου για τους πατέρες και διάφορους Χριστιανούς συγγραφείς σταματούμε προσωρινά εδώ για λόγους συντομίας. Όμως έχει σημασία εάν παρατεθούν άλλα 2, άλλα 3 ή άλλα 10 Σκοπιανής προελεύσεως άρθρα; Είναι φανερό ότι η ομάδα έχει αντιγράψει την πετυχημένη συνταγή και η βάση της είναι η "Σκοπιά Πύργου".
Δηλαδή δεν υπήρξε ευλογία και αυξήθηκε το έργο του Θεού στην Ελλάδα. 
Δεν υπήρξαν προφητείες για ερχομό Χριστού, για Αντίχριστο, για αρπαγή. 
Δεν υπήρξε Θεϊκή αποκάλυψη ή Θεϊκή έμπνευση ή Άγιο Πνεύμα. 
Υπήρξε πρόθεση για άγρα οπαδών και χρησιμοποιήθηκε ο πετυχημένος τρόπος της Σκοπιάς. 
Από το πιο μεγάλο, την βάση του "προφητικού" οικοδομήματος, έως τον τρόπο πλασαρίσματος, έως διάφορα μικρά, έχουμε δανεισμό του μοντέλου.
Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια αφού έτσι και θα κινήσει την περιέργεια σε μη μέλη και θα πλευρίσει τους μάρτυρες του Ιεχωβά και θα υπερδαστηριοποιήσει με το επικείμενο τέλος τα μέλη ώστε να έχει κέρδη σε αριθμό οπαδών και στο τέλος εάν μετρήσουμε τι είχαμε και τι χάσαμε πάλι κερδισμένοι είμαστε και θα βρούμε και μια δικαιολογία και θα πούμε, δεν έγινε η αρπαγή για τον α ή β λόγο. 
Η ομάδα αυθαιρετεί, ψευδοπροφητεύει, και γενικώς αντιγράφει πετυχημένο modus operandi για να πλασάρει θεωρίες. Τις θεωρίες που για το τέλος λένε ότι μετρώντας τα χρόνια θα δούμε ότι ο Χριστός έρχεται σύντομα ενώ το "ότι ο Ιησούς έχει έρθει από το 1914 είναι παράξενη εφεύρεση του πιστού οικονόμου από το Μπρούκλιν της Αμερικής, που το έγραψε στην Σκοπιά και το κατάπιανε αυτοί, που, αντί να μελετούν το Ευαγγέλιο, μελετούν την Σκοπιά" Χριστιανισμός Αύγουστος 1991.
Το έντυπο ξεπερνάει κάθε όριο θεομπαιξίας και φτάνει στο να στηλιτεύει "αυτούς που κατάπιαν" τις θεωρίες του Κυβερνώντος Σώματος ενώ το ίδιο ασπάζεται το Ιεχωβίτικης εφευρέσεως 1914 και έχει μέντορα την Σκοπιά !!
Είναι φανερό ότι από το στόμα των συγγραφέων εμφανίστηκε μια θεωρία που ήταν εισαγόμενο προϊόν συλλογής από την Αμερική. Μισή συλλέχθηκε από την Αμερικανική εταιρεία, μισή από τους Αμερικάνους Προτεστάντες "που ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός από φανατικούς κήρυκες θεολόγους και τηλε-ευαγγελιστές αποδέχονται αυτές τις εξελίξεις." "Αυτοί έχουν την εντύπωση ότι η αποκαλούμενη αρπαγή είναι κοντά. Σύμφωνα με αυτήν σύντομα οι πραγματικοί Χριστιανοί ξαφνικά θα εξαφανιστούν από την γη και θα αρπαχτούν στον ουρανό. Πολλοί ευαγγελιστές προλέγουν ότι κατά την διάρκεια της "μεγάλης θλίψης" το Ισραήλ θα πιστέψει στον Χριστό. Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας θα ασπαστεί τον χαρισματικό δικτάτορα Αντίχριστο ο οποίος θα είναι αρχηγός μια συμμαχίας δέκα κρατών." Σκοπιά.(13)
Δηλαδή όλα δανεικά και σε ερασιτεχνική μορφή το πλασάρισμα. 
Αλλά μην στενοχωριόμαστε που οι Έλληνες τα πήγαμε άσχημα στην αντιγραφή γιατί τα πάμε περίφημα στο γνήσιο. Εδώ εμφανίστηκαν οι γνήσιοι προφήτες, ο γνήσιος προφήτης Άγιος Παΐσιος, ο γνήσιος προφήτης Άγιος Πορφύριος, ο γνήσιος προφήτης Άγιος Ιάκωβος, ο γνήσιος διδάσκαλος πατήρ Δανιήλ Γούβαλης.


Ενώ μέχρι τότε έτρεχα να δίνω την Ιεχωβίτικη Σκοπιά, τώρα άρχισα να δίνω την.... Πεντηκοστιανή Σκοπιά. 
Το ίδιο πνεύμα που δρούσε δίνοντας ψευτοπροφητείες το ίδιο δρα και στην γλωσσολαλιά και ο νοών νοείτω.
1989
Ιανουάριος 1989 στο κύριο άρθρο διαβάζουμε "Ο Χριστός δεν θα αργήσει να έρθει. Έρχεται πολύ γρήγορα." Στην πρώτη σελίδα άρθρο "ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Ο σεισμός της Αρμενίας, στη Ρωσία, που ήταν από τους πιο ισχυρούς, 8 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, με 100.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και αστέγους μας έφερε πάλι μπροστά στα μάτια μας, τα σημεία των εσχάτων ημερών που ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός έχει πει στο Λόγο του: "Θέλει εγερθή έθνος και βασιλείαι επί βασιλείαν. Και θέλουσι γίνει κατά τόπους σεισμοί μεγάλοι και πείναι και λοιμοί και θέλουσι είσθαι φόβητρα και σημεία μεγάλα από του ουρανού". Λουκάς κα:11
Οι σεισμοί πάντοτε υπήρχαν, όπως και οι πόλεμοι και οι αρρώστιες και οι πείνες. Ο Κύριος όμως μας προειδοποίησε ότι αυτοί οι σεισμοί θα γίνουν πιο συχνοί και πιο έντονοι στις έσχατες ημέρες με αυξανόμενο ρυθμό, έτσι ώστε τελικά θα γίνει ένας παγκόσμιος σεισμός τόσο μεγάλος που θα πέσουν όλες οι πόλεις των εθνών, όπως περιγράψαμε στο φύλλο του μηνός Νοεμβρίου 1988. Αυτό το γράφει στην αποκάλυψη." Το άρθρο 7 σάλπιγγες της αποκάλυψης συνεχίζεται αλλά παραλείψαμε το τι έλεγε και σε αυτό το φύλλο έχουμε να λέει τα εξής "Ο πόλεμος θα γίνει στην μέση ανατολή, στην περιοχή του Ευφράτη, όπου θα συγκεντρωθούν στρατεύματα από διάφορα μέρη της γης, που ο αριθμός τους θα είναι 200.000.000." λίγο αργότερα αναφέρει "Ο τρόπος που θα σκοτωθούν αυτά τα δυο δισεκατομμύρια, είναι με τη φωτιά που είναι το κέντρο της πυρηνικής έκρηξης, ο καπνός, που είναι η ακτινοβολία της ραδιενέργειας και η ραδιενεργός τέφρα που είναι το θείον." "Αυτή η πυρηνική καταστροφή θα γίνει κατά την επταετία του αντιχρίστου και θα είναι μέσα σε όλες τις φοβερές δοκιμασίες της ανθρωπότητας. Όλοι όσοι ακολουθούν το Χριστό και φυλάνε το Λόγο Του, θα ξεφύγουν από αυτή την καταστροφή."
Φεβρουάριος 1989 στην πρώτη σελίδα άρθρο "Η "ΥΠΑΠΑΝΤΗ" ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ" στην 2η στήλη "Όλοι οι Ιουδαίοι που ερευνούσαν τις Γραφές, γνώριζαν ότι θα έρθει αυτό το χρόνο ο Χριστός. Αυτό το γνώριζαν από τις προφητείες που έδιναν ακριβώς τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του. Μια προφητεία από αυτές που γράφεται στον Προφήτη Δανιήλ, καθόριζε και το χρόνο που θα έρθει ο Χριστός. Λέει λοιπόν ο Δανιήλ: "Γνώρισον λοιπόν και κατάλαβε, ότι από της εξελεύσεως της προσταγής του να ανοικοδομηθεί η Ιερουσαλήμ, έως του Χριστού του ηγουμένου, θέλουσι είσθαι εβδομάδες επτά και εβδομάδες εξήκοντα δυο". Δανιήλ. Θ:25. Δηλαδή από την ημέρα που εκδόθηκε η διαταγή να ξαναοικοδομηθεί η Ιερουσαλήμ μέχρι το Χριστό θα είναι 69 εβδομάδες. Δηλαδή 69 επταετίες που είναι ίσες με 483 χρόνια. Όλοι οι πιστοί περίμεναν τον Μεσσία. Στον Συμεών που ήταν σε προχωρημένη ηλικία, είχε αποκάλυψη το Πνεύμα το Άγιο, ότι δεν θα πεθάνει "πριν δει τον Χριστό του Κυρίου" στην τελευταία παράγραφο "Τώρα οι προφητείες λένε ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός θα ξανάρθει ένδοξος για να κρίνει ζώντας και νεκρούς και να αποκαταστήσει την τάξη στον κόσμο με δικαιοσύνη. Διαβάστε το Λόγο του Θεού, για να είμαστε έτοιμοι να τον συναντήσουμε στην δεύτερη παρουσία Του."
Μάρτιος 1989 "Οι επτά σάλπιγγες της αποκάλυψης" η γη σήμερα διαφθείρεται και η ζωή γίνεται πιο δύσκολη επάνω σε αυτή. Η μόλυνση από τα χημικά προϊόντα των μεγάλων βιομηχάνων ου ρίχνονται συνέχεια στις θάλασσες και στα μεγάλα ποτάμια κάνει τα νερά να είναι πιο διεφθαρμένα και βλαβερά για τον άνθρωπο. Οι συνεχείς πυρηνικές δοκιμές, υπόγειες, επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες και τα άφθονα πυρηνικά εργοστάσια με τους αντιδραστήρες τους και τα απόβλητα τους, έχουν ήδη καταστρέψει τη γη και ποιος μπορεί να εξακριβώσει πόση ραδιενέργεια κτυπάει τους δυστυχισμένους λαούς και πόση ραδιενέργεια τρώμε και με αυτό το αγνό ψωμάκι;"
Απρίλιος 1989 "Τι είναι οι φιάλες; Ανθρώπινες καταστρεπτικές βόμβες, είτε πυρηνικές είτε νετρονίου, είτε μικροβιακές ή είναι φιάλες της οργής του Θεό που θα ρίξουν οι εφτά άγελοι; Πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε, ας μην προσπαθούμε να τα μαντέψουμε.

ΣΧΟΛΙΑ: Παραλείπονται τεύχη διότι δεν υπάρχει ανάγκη να παρατεθούν εφόσον βλέπουμε ξανά το γνωστό πλασάρισμα με πολέμους, μόλυνση, πείνα, βόμβες, ενώ το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι στον ένα "κοντά είναι ο Αρμαγεδδών" ενώ στον άλλο "κοντά είναι η αρπαγή".



1990

Ιανουάριος 1990 στην πρώτη σελίδα έχουμε το άρθρο "Η τελευταία δεκαετία".  
"Σε λίγο θα μπούμε στην τελευταία δεκαετία της δεύτερης χιλιετηρίδας μετά Χριστό. Σε λίγο αρχίζει μια δεκαετία πολύ σημαντική γι' αυτούς που μελετούν και πιστεύουν στο Λόγο του Θεού, αλλά και μια δεκαετία ζοφερή και αβέβαιη γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Ζούμε στην τελευταία γενεά για την οποία ο Χριστός μας είπε "Αληθώς σας λέγω ότι, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα. Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει" (Λουκ. κα' 32-33). Και πράγματι μέσα σ' αυτή τη γενεά που ζούμε και που σε λίγο τελειώνει, βλέπουμε να εκπληρώνονται τα λόγια του Κυρίου μας για τα σημεία των τελευταίων ημερών. "Τότε έλεγε προς αυτούς, θέλει εγερθή έθνος επί έθνος, και βασιλεία επι βασιλείαν (Παγκόσμιοι πόλεμοι). Και θέλουσι γείνει κατά τόπους σεισμοί μεγάλοι και πείναι και λοιμοί (αρρώστειες). Και θέλουσι είσθαι φόβητρα και σημεία μεγάλα απο τον ουρανό" (αεροπλάνα, πύραυλοι, διαστημόπλοια, μεταβολές στο αστρικό σύστημα) (Λουκ. κα'10-11). Στον Μάρκο ο Λόγος του Θεού αναφέρει εκτός των άλλων και "ταραχές" (Μαρκ ιγ'8). Σήμερα είμαστε εμείς αυτόπτες μάρτυρες όλων αυτών των σημείων. Ήδη έχουν γίνει δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και όλοι φοβούνται για τον τρίτο, για τον οποίον ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη αναφέρει ότι θα γίνει στον ποταμό Ευφράτη και θα σκοτωθούν "το τρίτον των ανθρώπων εκ του πυρός, του καπνού και του Θείου" (Αποκάλ. θ'13)" "Οι σεισμοί ακούγονται καθημερινώς σε όλες τις χώρες του κόσμος και μάλιστα είναι αυξημένοι σε συχνότητα και σε ένταση έναντι των προηγούμενων ετών. Οι πείνες είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί σήμερα ολόκληρο τον κόσμο." "Οι λοιμοί (αρρώστειες) αυξάνουν και παρά την πρόοδο της ιατρικής και τα τεχνολογικά επιτεύγματα μαστίζουν τον κόσμο" "άλλο ένα σημείο των τελευταίων ημερών είναι η συγκρότηση του Ευρωπαϊκού κράτους, που αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, Αποκ 13,1" "Αρχηγός του Ευρωπαϊκού κράτους θα είναι ο αντιχριστος".
Στην στήλη "ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ" που κάνει έναρξη διαβάζουμε "Το ευαγγέλιο πάντοτε κηρύττονται, αλλά στις έσχατες ημέρες κηρύττεται σε όλη τη γη. Και η έκχυση του Αγίου Πνεύματος, όπως τη λέει ο προφήτης εκπληρώνεται σήμερα σε όλη την γη." Και εν ταις εσχάταις ημέραις, λέγει ο Θεός θέλω, εκχέει από του Πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα...."(Πράξεις β'17). Στην σελίδα 6 άρθρο με τίτλο "ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ" "ΜΕΓΑΛΟΣ σεισμός έγινε στην Αυστραλία και αιφνιδίασε τους Αυστραλούς, γιατί δεν είχαν ποτέ δοκιμάσει σεισμό στον τόπο τους και δεν τον περίμεναν." "Οι σεισμοί κατά τόπους θα γίνουν παντού και επάνω σ' αυτό το θέμα μας έχει προειδοποιήσει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός όταν έλεγε στους μαθητές Του, τα σημεία της παρουσίας Του και της συντέλεια του αιώνος. Και θέλουσι γίνει κατά τόπους σεισμοί μεγάλοι" Λουκάς κα'11)". Σελίδα 7 και συναντούμε το άρθρο "Το Ευρωπαϊκό κράτος" "ΣΤΑ ΠΙΟ ενδιαφέροντα μελλοντικά γεγονότα που προφητεύει η Αγία Γραφή είναι η δημιουργία του Ευρωπαϊκού κράτους. Η προφητεία άρχισε με το ενύπνιο του Ναβουχοδονόσορα, βασιλιά της Βαβυλωνιακής αυτοκρατορίας, που του το εξήγησε ο Δανιήλ."
Φεβρουάριος 1990 πρωτοσέλιδο "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΓΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ"

ΣΧΟΛΙΑ: Παραλείπονται τεύχη αφού είναι ξανά φανερό ότι 5 χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου φύλλου συνεχίζεται η πετυχημένη συνταγή της Σκοπιάς με Ευρωπαϊκές πινελιές. Προσθέτουμε στο καζάνι πολέμους, πείνες, αρρώστιες, σεισμούς για να αποκτήσει γεύση αυτό που θα σερβίρουμε, μετράμε τα χρόνια από το 1914 μέχρι να ροδίσει και έτοιμο: "ο Χριστός είναι κοντά γιατί το λέει και η Γραφή". Εμφανές είναι ότι δεν ήταν ανάγκη να έχουμε το άρθρο "Η Δεκαετία των μεγάλων γεγονότων" που είναι και το πιο γνωστό. 
Είχαμε και πριν άρθρα που μας πλάσαραν ότι τάχα έρχεται η τελευταία δεκαετία.



1991
Σεπτέμβριος 1991 "Αγαπητέ αδελφέ "Σ.Κ. από την επαρχία" ευχαριστούμε πολύ για την παρατήρηση σου, γιατί και εμείς και ο αδελφός Κώστας Κονδύλης, που είναι συνετός αδελφός και επιτυχημένος κήρυκας του Ευαγγελίου και ποιμένας, μ' ένα μεγάλο ποίμνιο στον Πειραιά, συμφωνούμε μαζί σου." αναφέρει το Ματθαίος κδ,36 και συνεχίζει "Το έτος και η ημέρα και η ώρα της παρουσίας του Κυρίου δεν έχουν φανερωθεί. "Ουδείς γιγνώσκει". Μας δίνει όμως ο Κύριος τα σημεία "της παρουσίας Του και της συντελείας του αιώνος" Ματθαίος κδ:3 και μας κατατοπίζει. Τελικά μας γράφει: "ούτω και σεις, όταν ίδητε πάντα ταύτα εξεύρετε ότι είναι πλησίον επί τας θύρας". Ματθαίος κδ:33. Και προσθέτει: "αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γίνωσι πάντα ταύτα" Ματθ κδ:34. Ακόμη ο Κύριος μας παρήγγειλε: "Όταν ταύτα αρχίσωσι να γίνονται, ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσις σας." Λουκάς κα:28. Με βάση όλες τις πληροφορίες που μας έδωσε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ο αδελφός Κώστας Κονδύλης δεν έκανε προφητεία γιατί δεν ισχυρίσθηκε ποτέ ότι είναι προφήτης, αλλά έκανε μια εκτίμηση της καταστάσεως. Όλοι συνδυάζουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, με αυτά που γράφει ο Λόγος του Θεού και εκφέρουμε την γνώμη μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προφητεύουμε, ότι θα έρθει ο Κύριος το τάδε έτος. Η εκκλησία μας γνωρίζει καλά το Λόγο του Θεού και δεν τον παραβαίνει, και στην εφημερίδα μας έχουμε γράψει πολλές φορές ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιο χρόνο, ποια μέρα και ποια ώρα θα έρθει ο Κύριος"


ΣΧΟΛΙΑ: Από το έτος 1991 παραθέτουμε μόνο μια απάντηση προς κάποιον αναγνώστη. 
Ο αποστολέας φαίνεται να αγνοεί τα προηγούμενα προφητικά άρθρα όπως το "η τελευταία δεκαετία" (15) αλλά όμως εν τέλει η ερώτησή του βγάζει λαβράκι. 
Η απάντηση που δίδεται διαμέσω της στήλης "απορίες αναγνωστών" θα έπρεπε να θορυβήσει τους οπαδούς δίνοντας τους ισχυρότατες αποδείξεις ότι οι συντάκτες δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι όλα αυτά που δημοσιεύουν. 
Η απάντηση είναι δικαιολογία-στάχτη στα μάτια και μας λέει το κωμικό "δεν ξέρω αλλά ξέρω" που αναφέρει ο μέντορας της ομάδος, δηλαδή η Σκοπιά, (14) ενώ λαμβάνεται ευκαιρία από την ερώτηση και γίνεται επικέντρωση στο συγκεκριμένο άρθρο μόνο. 
Εφόσον ο Αντίχριστος έχει γεννηθεί ή το τέλος είναι κοντά "το κανείς δεν γνωρίζει την ημέρα και την ώρα" δεν κάνει λόγο γενικώς, αλλά κάνει λόγο για ακριβή ώρα και ημέρα εντός των 2,3,5 ετών, πράγμα που βλέπουμε γενικώς, δηλαδή σε όλη την εφημερίδα, αλλά και ειδικώς, σε άρθρα.
Είδαμε ξεκάθαρα ότι έχουμε πολλές δεκάδες άρθρων που μας διαλαλούν ότι σύντομα έρχεται το τέλος από πολλούς διαφορετικούς συγγραφείς. Μάλιστα στηλιτεύονταν και όσοι "περιφρονούν όμως αυτούς που έχουν την γνώση και τη σοφία του Θεού" Μάρτιος 1988.
Ο δε λόγος των συγγραφέων της ομάδος έχει το σχήμα, Θεϊκό σημάδι, Θεϊκή αποκάλυψη, επικείμενη εκπλήρωση προφητείας Βίβλου, το οποίο συνιστά προφητικό λόγο και δεν συναντούμε το σχήμα, ανεξακρίβωτη πληροφορία, άποψη μελών, ένδειξη. 
Το ότι "ο Αντίχριστος είναι ήδη γεννημένος το λέει ο Λόγος του Θεού", η ομάδα με το στόμα των συγγραφέων της διαλαλεί "τάδε λέγει Κύριος" ενώ αλλού πλαισιώνει τον λόγο της με Βιβλικά εδάφια.
Επιπλέον αυτών το έντυπο έχει δηλώσει επανειλημμένα σε τεύχη ότι το περιεχόμενο "δεν περιέχει καμία αίρεση ή ψευδοδιδασκαλία" αλλά και σε πολλά άλλα τεύχη το ότι "η εφημερίδα μας δεν έχει πλάνες" τα οποία σημαίνουν ότι όλα τα άρθρα κρίθηκαν ως Nihil Obstat και έχουν λάβει επίσημα Imprimatur, έγκριση τύπωσης.  
Κατ' επέκταση εάν κάποιο άρθρο παραδείγματος χάριν λέει "σε ένα χρόνο έρχεται η συντέλεια" και δεν αναφέρεται ρητώς ότι το συγκεκριμένο παρουσιάζει γνώμη τότε έχει δηλωθεί εκ των προτέρων ότι το επίσημο όργανο της ομάδας το δημοσιεύει όχι μόνο ως επίσημο πιστεύω αλλά και αληθές, αφού ειδάλλως υπάρχει περίπτωση να εμπέσει στην ψευδοδιδασκαλία στην ψευτοπροφητεία ή στην πλάνη.
Ως εκ τούτου είναι επίσημο πιστεύω της ομάδος όχι μόνο το άρθρο "Δεκαετία των μεγάλων γεγονότων" αλλά και το 1914 και το "Η τελευταία Δεκαετία", και το "Ο αντίχριστος έχει ήδη γεννηθεί", και το "τέλος του 1992 που έχει εξαγγελθεί η ενοποίηση της Ευρώπης, θα δούμε πολύ καθαρά και ίσως και το πρόσωπό του Αντιχρίστου" και όλα τα λοιπά προφητικά ή μη άρθρα, μεταξύ αυτών και η σειρά που παρουσιάζει "Την Πεντηκοστή διαμέσω των αιώνων" η οποία βρίθει ψευδών. 



Δυστυχώς η Πεντηκοστιανή γενεά του 1914 μεταμφιεσμένη καλά κρατεί και σε αυτόν τον αιώνα.  
H ομάδα εξακολουθεί να βασίζεται σε ημερομηνίες "ότι να 'ναι" πλασάροντας την δοκιμασμένη διδαχή και απλά μεταθέτει σαν την Σκοπιά το τέλος στο μέλλον.  
Ο Ρώσσελ άλλαξε το τάχα σημαδιακό πολεμικό γεγονός, αυτό της Γαλλικής Επανάστασης, με άλλο σημαδιακό πολεμικό γεγονός, τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Η ομάδα σαν τον δάσκαλο της αλλάζει και αυτή σημαδιακό γεγονός αφήνοντας τον πρώτο Παγκόσμιο και αρχίζοντας τώρα να μετράει από τον Β' Παγκόσμιο ή από την ίδρυση του Ισραήλ. 
Έτσι παίρνει παράταση η αρπαγή στο μέλλον, για αυτό και στο φύλλο της εφημερίδας Φεβρουαρίου 2017 έχουμε την λέξη προς λέξη το άρθρο που συναντούμε στο φύλλο Φεβρουαρίου 1990 και έλεγε "Τα σημεία των εσχάτων ημερών που είναι γραμμένα στην Καινή Διαθήκη και στους προφήτες και οι εξελίξεις των γεγονότων και της κατάστασης του πλανήτη μας, δεν μας αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η συντέλεια που αναγγέλθηκε πλησιάζει και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός έρχεται. Πολλοί θα μοιάσουν στους Φαρισαίους και ενώ θα απαγγέλλουν το "πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς" θα μείνουν αδιάφοροι και θα χαθούν σαν τους Φαρισαίους." και κατέληγε με το "Ετοιμαστείτε ο Κύριος έρχεται".
Πριν ένα χρόνο από το 1990 τον Φεβρουάριο 1989 το έντυπο γράφει ότι οι Ιουδαίοι υπολόγιζαν χρόνο έλευσης από τον Δανιήλ έτσι το έντυπο έγραφε ότι "όλοι οι πιστοί περίμεναν τον Μεσσία". 
Αυτό για να καλυφθούν Βιβλικά οι υπολογισμοί που έκανε η ομάδα. Δηλαδή οι Εβραίοι υπολόγιζαν τον έλευση Χριστού και εμείς υπολογίζουμε ότι σε λίγο έρχεται ο Αντίχριστος.
Επειδή είναι καφενειακού επιπέδου το έντυπο δεν υπάρχουν ευφάνταστες θεωρίες όπως του Ρόδερφορ που μετέτρεψε το 1914 από έτος τέλους σε έτος αρχής των εσχάτων καιρών. Η νέα προφητεία είναι αυτολεξεί η παλαιά και σερβίρεται στο έντυπο χωρίς δικαιολογίες. Δηλαδή η παλαιά ψευτοπροφητεία μας τελείωσε, κοιτάξτε την νέα ψευτοπροφητεία που είναι ίδια σε κάθε λέξη με την παλαιά.
Είναι εντελώς εξόφθαλμο ότι από την μια έχουμε την "Σκοπιά του Πύργου" και από την άλλη την "Σκοπιά του Καφενέ". Αν δεν είναι αιτία αυτή η ανάρτηση θα έλεγε κάποιος ότι στο φύλλο του Ιανουαρίου 2019 θα δούμε την επαναδημοσίευση του άρθρου "Η δεκαετία των μεγάλων γεγονότων" η οποία θα μας μιλάει τώρα πια για την δεκαετία του 2020 και ότι σε αυτήν θα έρθει ο Κύριος να μας αρπάξει....
Είναι γνωστό ότι οι Απόστολοι δεν δίστασαν να γράψουν και τις άσχημες στιγμές της πορείας τους και δεν ήθελαν να εμφανιστούν ως ήρωες, ως ακλόνητοι πιστοί. 
Όταν ο Χριστός δρούσε εκπληρώνονταν αρκετές προφητείες κάθε ημέρα, αν δεν κάνω λάθος, σε μια ημέρα εκπληρώθηκαν στον Χριστό περίπου 30 προφητείες. 
Αν δούμε το περιστατικό που ο Χριστός είπε να του φέρουν το γαϊδουράκι είναι εξαιρετικά πιθανό οι μαθητές να κατάλαβαν ότι εκείνη την ώρα θα πραγματοποιούνταν η προφητεία του Ζαχαρία. Και όμως κανείς δεν φαίνεται να προείπε το παραμικρό όσο αφορά την εκπλήρωσή της. Πουθενά στην Βίβλο δεν βλέπουμε κάποιον απόστολο να "προβλέπει" ούτε καν να κάνει εκτίμηση της καταστάσεως και να αρχίζει να λέει ότι την ώρα εκείνη θα συμβεί το τάδε ή να λέει "τώρα θα πραγματοποιηθεί η τάδε προφητεία". 
Ούτε καν να κάνει μια νύξη δεν βλέπουμε ή ερώτηση. 
Αργότερα αναφέρουν ότι το τάδε έγινε για να πληρωθεί ο λόγος που έλεγε..... 
Με αυτό μας διδάσκουν ότι η ερμηνεία της προφητείας βρίσκεται στην εκπλήρωση της. 
Τις προφητείες του Δανιήλ συναντήσαμε σε δημοσιεύματα του εντύπου αλλά και όλοι οι αιρετικοί ανά τους αιώνες μελετούν και βγάζουν συμπεράσματα από αυτές τις προφητείες του Δανιήλ. Ο προφήτης είδε το όραμα αλλά δεν εννόησε την προφητεία, δεν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται, όμως δεν άρχισε ερμηνείες κατά το δοκούν λέγοντας "το τάδε σημαίνει το δείνα και αυτό σημαίνει εκείνο" όπως κάνουν οι αιρετικοί, αλλά προσευχήθηκε λέγοντας ότι είναι αμαρτωλός.
Δηλαδή ενώ η ομάδα μιλάει για τον λόγο του Θεού είναι φανερή η μέγιστη αντίθεση της με αυτόν αλλά και με τα Βιβλικά πρόσωπα. Ενώ απασχολούνται οι αιρετικοί με τα άλλα λόγια του προφήτη, αυτό που είναι το παράδειγμα προς εμάς και μας διδάσκει το πως πρέπει να φερόμαστε δεν το λαμβάνουν υπόψιν. 
Και ενώ ο γνήσιος προφήτης, θα είχε δικαίωμα να πει και μια ερμηνεία βρε αδερφέ, αλλά δεν το έκανε, αυτοί λένε όλες τις προφητείες Καζαμία και μιλάνε από δικού τους, μιλάνε από τον εαυτό τους. 
Ο Χριστός απαντώντας στους Φαρισαίους είπε: εγώ ἀπ' ἐμαυτοῦ οὐ λαλῶ· δηλαδή τα λόγια που σας λέω δεν τα λέω από τον εαυτό μου. Αυτό το είπε διότι το αφ' εαυτού λαλείν, το να μιλάς από τον εαυτό σου, είναι γνώρισμα των ψευδοπροφητών και των ψευδόχριστων. 
Στον Ιερεμία αναφέρεται: καὶ εἶπε Κύριος πρός με· ψευδῆ οἱ προφῆται προφητεύουσιν ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου, οὐκ ἀπέστειλα αὐτοὺς καὶ οὐκ ἐνετειλάμην αὐτοῖς καὶ οὐκ ἐλάλησα πρὸς αὐτούς· ὅτι ὁράσεις ψευδεῖς καὶ μαντείας καὶ οἰωνίσματα καὶ προαιρέσεις καρδίας αὐτῶν αὐτοὶ προφητεύουσιν ὑμῖν. Ιερ. 23,21 οὐδὲ ἐλάλησα πρὸς αὐτούς, καὶ αὐτοὶ ἐπροφήτευον.
Ψέμματα οι προφήτες αυτοί προφητεύουν στο όνομα μου. Δεν τους έχω στείλει εγώ, δεν έδωσα σε αυτούς καμία εντολή ούτε μίλησα προς αυτούς. Οι ψευδοπροφήτες αυτοί προφητεύουν σύμφωνα με τις προδιαθέσεις της πονηρής τους καρδιάς. Δεν τους έστειλα εγώ, αφ' εαυτών μίλησαν. Δεν τους έδωσα προφητεία και αυτοί προφήτευαν.
Οι ψευτοπροφήτες διαλαλούν από την γνώμη τους και διαδίδουν την πλάνη, έλεγαν είτε ότι είναι αυτοί ο Μεσσίας, είτε προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι προφήτες. Για αυτό και ο Χριστός είπε "εγώ δεν μιλάω από τον εαυτό μου" διότι οι άλλοι μιλούσαν από τον εαυτό τους όπως βλέπουμε παραπάνω.
Άρα έχουμε από την μια μεριά τους αιρετικούς ψευτοπροφήτες και από την άλλη τον Χριστό. Δηλαδή ενώ λένε ότι αγαπούν τον Χριστό αυτοί τον αντιστρατεύονται.
Επιπλέον το μιλάς αφ' εαυτού είναι και το να μιλάς εκτός Γραφής, γιατί ο Χριστός έλεγε καλῶς προεφήτευσεν Ἡσαΐας ή είπε στον πλούσιο νέο ἐν τῷ νόμῳ τί γέγραπται; πῶς ἀναγινώσκεις;.
Η ομάδα αναγίνωσκε παγκόσμιο πόλεμο, μεγάλη θλίψη, αντίχριστο που γεννήθηκε, αρπαγή στο μεσουράνημα, σεισμούς που θα έπεφταν όλες οι πόλεις του κόσμου.
Άρα έχουμε από την μια μεριά τους αιρετικούς και από την άλλη την Αγία Γραφή.
Δηλαδή ενώ λένε ότι μιλάνε από την Γραφή, αυτοί μιλάνε από το κεφάλι τους και την Σκοπιά και αποδεικνύεται ότι είναι παντελώς εκτός Γραφής.
Υμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ·. Εσείς έχετε πατέρα τον διάβολο και θέλετε να εκτελείτε τις πονηρές επιθυμίας του πατέρα σας. Εκείνος από την αρχήν ήταν ανθρωποκτόνος και ποτέ δεν έχει σταθεί στην αλήθεια διότι δεν υπάρχει μέσα του ούτε αλήθεια ούτε επιθυμία για αυτή.
ὅτι ἐγὼ ἐξ ἐμαυτοῦ οὐκ ἐλάλησα, ἀλλ᾿ ὁ πέμψας με πατὴρ αὐτός μοι ἐντολὴν ἔδωκε τί εἴπω καὶ τί λαλήσω·. Και επειδή ο Πατήρ έδωκε εντολή για αυτό ο Παΐσιος ή ο Πορφύριος, δεν έλεγαν ψευτοπροφητείες, ούτε μεγάλα ψέματα για τους Πατέρες για να φανούν αυτοί κατά πως βολεύει στην ομάδα, ούτε χρειαζόταν να δανειστούν τα κόλπα την Σκοπιάς για να δώσει προσοχή ο κόσμος τα λόγια τους. 
Ο ίδιος ο Θεός τους ανέδειξε, ο ίδιος ο Θεός τους συνέστησε στον κόσμο.
Και εάν αγαπητοί θέλουμε να δούμε πέρα από το εμφανές θα διαπιστώσουμε τις κρυφές μεθοδείες του Διαβόλου.
Η ομάδα με όλα αυτά τα κόλπα είχε άνθηση και αυξήθηκε πότε;
Την εποχή κατά την οποία οι μεγάλοι Άγιοι γέροντες των ημερών μας εμφανίστηκαν και βοήθησαν τον κόσμο. Ο διάβολος έχει και αυτός τους ψευδοπροφήτες του, τους ψευδαποστόλους του με τους οποίους πολεμάει την Εκκλησία. Με αυτούς διαδίδει την αίρεση, έχει στήσει το οικοδόμημα του απέναντι στην Εκκλησία και την πολεμά.
Ο Χριστός είπε για τον αιρετικό ότι θα ήταν καλύτερα να βάλει μυλόπετρα στον λαιμό, αυτό το είπε διότι άλλη πέτρα είναι ήδη στον λαιμό του αιρετικού.
Είναι η πέτρα που στήνει το ο Σατάν οικοδόμημα του κατ' αντίθεση στην Εκκλησία.
Ο Χριστός οικοδόμησε την Εκκλησία στην πέτρα της ομολογίας και ο Σατάν οικοδομεί στην πέτρα της ανίερης ομολογίας.
Οι γνωστοί θεοφόροι Άγιοι που γνωρίσαμε στις ημέρες μας ο γέρων Άγιος Πορφύριος, ο γέρων Άγιος Παΐσιος, ο γέρων Άγιος Ιάκωβος (Τσαλίκης) ο γέρων, Άγιος και αυτός είναι, Ευμένιος (Σαριδάκης) έλαμπαν με τα χαρίσματα τους, τα αληθινά και αποδεδειγμένα χαρίσματα.
Τα χαρίσματα που αποδεικνύουν τον Θεό στον κόσμο, που δοξάζουν τον Θεό, που ένας άθεος θα αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι ο Χριστιανός δεν πιστεύει γιατί έτσι του καπνίζει αλλά υπάρχουν οι ισχυρές διαβεβαιώσεις. Ενώ οι θεωρίες της ομάδος για απόδειξη Αγίου Πνεύματος λόγω γλωσσολαλιάς επί παραδείγματι είναι άκυρες διότι εάν πάει ένας και αρχίσει να φωνάζει στην αίθουσα ας πούμε Λατινικά soli Deo gloria θα λένε ότι βαπτίστηκε με Άγιο Πνεύμα και γλωσσολαλεί και θα του πλασάρουν τις προφητείες που γίνονται αιτία ο κάθε αντίθεος να γελάει με τον Χριστιανισμό. 
Οι ανωτέρω γέροντες ήταν γνωστοί και πριν για τα χαρίσματα τους αλλά από ένα σημείο και έπειτα είχαν γίνει πασίγνωστοι και πάρα πολύς κόσμος τους επισκεπτόταν. 
Όταν οι θεοφόροι γέροντες που γνωρίσαμε στις ημέρες μας με τα χαρίσματα τους δρούσαν, τότε ήταν που οι Πεντηκοστιανοί είχαν έξαρση και προσπαθούσαν εντατικά με τις ψευτοπροφητείες να προσελκύσουν τον κόσμο, τότε κατάφεραν να παρασύρουν Χριστιανούς. Αν το παρατηρήσουμε την ίδια στιγμή που δρούσε το Άγιο Πνεύμα δια μέσω των θεοφόρων γερόντων την ίδια εποχή δρούσε και το πονηρό πνεύμα. 
Και επειδή το πονηρό πνεύμα λειτουργεί με ψέμματα και παραπλάνηση έδιδε ψευτοπροφητείες για την συντέλεια και την αρπαγή.
Οι άλλοι αιρετικοί είχαν παλιώσει και βρήκε ο πονηρός την καινούργια αίρεση ώστε να παρασύρει τους Χριστιανούς και να παραπλανήσει. Και όπως λέει ο γέροντας Δανιήλ Γούβαλης το ίδιο πνεύμα που δίνει τις ψευτοπροφητείες δίνει και τις γλωσσολαλιές και ο νοών νοείτω.
Εάν λάβουμε υπόψιν τον τίτλο της εφημερίδος μπορούμε να πούμε ότι αν και το όνομα Χριστός και Χριστιανισμός δεν μπορεί να γελοιοποιηθεί, για την ομάδα από την πρόθεσή της πρέπει άξια να ειπωθεί ότι γελοιοποίησε τον Χριστό και τον Χριστιανισμό.
Είναι φανερό από όλα τα παραπάνω ότι έχουμε ένα ολόκληρο σύστημα παραπλάνησης και μάλιστα αυτό δεν είναι off the record αλλά επίσημο. Οπότε καταλαβαίνεται αγαπητοί ανεπίσημα τι θα λεγόταν και πόσες "προφητείες" θα εκφέρονταν, πόσες ανακρίβειες θα πλασάρονταν, πόσες διαστρεβλώσεις θα υπήρξαν. Δυστυχώς συνάνθρωποι μας παρασύρθηκαν στην αίρεση και είθε ο Θεός να βοηθήσει στο να απεμπλακούν.
Η θεομπαιξία θα φανεί ξανά εάν ρίξουμε μια ματιά στο πως παρουσιάζει Πατέρες ή Χριστιανούς συγγραφείς η ομάδα.



Πατέρες, άλλοι συγγραφείς

Μάρτιος 1986 "Η λατρεία της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας. Ο Ιουστίνος ο μάρτυς περιγράφει τη λατρεία της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας έτσι "Κάθε Κυριακή, συναθροίζονται όλοι από τις πόλεις και τα χωριά και διαβάζουν μια περικοπή από τα απομνημονεύματα των Αποστόλων και τα γραπτά των προφητών, ανάλογα με την ώρα που έχον στην διάθεσή τους"
"Τότε, τα ιερά σύμβολα μοιράζονται στον καθένα από τους παρισταμένους οι οποίοι και μετέχουν αυτών, ενώ οι διάκονοι τα φέρνουν στα σπίτια των απόντων. Όσοι μπορούν και θέλουν δίνουν τότε τις εισφορές τους κατά την προαίρεσί τους"

Μαΐου 1986 "Τι δεν λέει ο λόγος του Θεού. Δεν λέει ο λόγος του Θεού ότι ο άρτος και ο οίνος που παίρνουμε κάθε Κυριακή για να λάβουμε μέρος την κοινωνία ή θεία ευχαριστία, είναι σύμβολα ή εμβλήματα. Αυτός ο όρος δεν υπάρχει καθόλου μέσα στην Καινή Διαθήκη. Πολλοί όμως θέλοντας να μειώσουν τη σημασία του "Κυριακού δείπνου" του Κυρίου, έχουν εφεύρει τις λέξεις αυτές. Έτσι λένε ότι παίρνουμε τα σύμβολα, τον άρτο και τον οίνο σε ανάμνηση, κι έτσι μια από τις λίγες τελετές που παραγγέλλει ο Κύριος μας, γίνεται τελείως τυπικά."

ΣΧΟΛΙΑ: Βλέπουμε ξανά τις μεθόδους Σκοπιάς. Ότι δεν συμφέρει (η μαρτυρία για ύδωρ) εξαφανίζεται και ότι συμφέρει (η λέξη σύμβολα) προστίθεται όπως γίνεται και στην ΜΝΚ. Αργότερα έρχεται το "Νέο Φως" και αλλάζει η διδαχή. Πριν προστέθηκε η λέξη σύμβολα εκεί που δεν υπήρχε στο κείμενο αλλά τώρα το Νέο Φως λέει ότι όσοι λένε σύμβολα θέλουν να υποβιβάσουν την Ευχαριστία.
Το γνήσιο κείμενο:
καί, ὡς προέφημεν, παυσαμένων ἡμῶν τῆς εὐχῆς ἄρτος προσφέρεται καὶ οἶνος καὶ ὕδωρ, καὶ ὁ προεστὼς εὐχὰς ὁμοίως καὶ εὐχαριστίας, ὅση δύναμις αὐτῷ, ἀναπέμπει, καὶ ὁ λαὸς ἐπευφημεῖ λέγων τὸ Ἀμήν, καὶ ἡ διάδοσις καὶ ἡ μετάληψις ἀπὸ τῶν εὐχαριστηθέντων ἑκάστῳ γίνεται, καὶ τοῖς οὐ παροῦσι διὰ τῶν διακόνων πέμπεται.


Ιανουάριος 1991 "Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. Ο Μοντανός και το κίνημά του (170-250μΧ)." "Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι παράλληλα και προοδευτικά ο καρκίνος του συμβιβασμού άρχισε να επικρατεί στις Μεταποστολικές εκκλησίες. Μια προσεκτική εξέταση στις επτά αντιπροσωπευτικές εκκλησίες της Αποκαλύψεως της Μ. Ασίας, δείχνουν ότι μόλις περί το 90-120 μ.Χ., ήδη οι δυο είχαν διαφθαρεί σχεδόν ολοσχερώς και άλλες δύο ακόμη είχαν πάρει το δρόμο της αποστασίας." "Στα μέσα του 2ου μ,Χ αιώνα ήδη πολλές Εκκλησίες δεν είχαν καμία χαρισματική ζωή και πείρα, δηλαδή ενέργειες, εκδηλώσεις και βαπτισμούς του Αγίου Πνεύματος. Οι πιο ορθοτομημένες και ζωντανές Μεταποστολικές εκκλησίες βρίσκονταν στην Β. Αφρική (περιοχή Καρχηδόνας), στην Γαλατία (σημερινή Γαλλία) και στην Βόρεια Μ. Ασία (Φρυγία, Αρμενία, Καππαδοκία). Ήταν ακριβώς από την περιοχή της Φρυγίας που ξεπήδησε το πρώτο κίνημα στην ιστορία της χριστιανικής εκκλησίας, με σκοπό την επιστροφή στην Αποστολική διδασκαλία, απλότητα και δύναμη. Ο ιστορικός Σωκράτης, ο Σχολαστικός στην "Εκκλησιαστική ιστορία" του, χαρακτηριστικά αναφέρει: "Φαίνεται ότι τα φρυγικά έθνη είναι σωφρονέστερα των άλλων εθνών, διότι και πολύ σπάνια οι Φρύγες ορκίζονται και βδέλυγμα θεωρείται σ' αυτούς η πορνεία, και από όλες τις άλλες θρησκευτικές ομάδες πολύ πιο σώφρονα θα βρεις να ζουν οι Φρύγες". Εκκλ. Ιστορία, Σωκράτους κεφ. 28ον. Πρωτεργάτης αυτού του ανανεωτικού - χαρισματικού κινήματος ήταν ο Μοντανός, ένας πρώην ιερέας των ειδώλων, ο οποίος μετά τη μετάνοια και το βάπτισμά του στο νερό, έλαβε το Άγιο Πνεύμα και το χάρισμα της προφητείας. Κύριοι συνεργάτες του αναφέρονται οι Πρόκλος, Θεόδοτος, Αλκιβιάδης, Αισχύνος, Πρισκιλλιανός, καθώς και οι προφήτισσες Μαξιμίλα και Πρισκίλα. Δυστυχώς όλα τα στοιχεία για τον Μοντανό και το κίνημά του (Μοντανισμός), προέρχονται από τους εχθρούς του, οι οποίοι αν και έγραψαν 100-200 χρόνια αργότερα αναφέρονται στο όλο θέμα με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες." "Ο Μοντανός ήθελε να διατηρήσει την αυστηρότητα του Εκλκησιαστικού βίου η οποία ήταν αποτέλεσμα των ενθουσιαστικών τάσεων και η οποία μετ' αυτών άρχισε να εκλίπει... οι Μοντανιστές είχαν την γενική ιεροσύνη, όλοι ήσαν ιερείς  επιζητούσαν το μαρτύριο... δεν δεχόντουσαν δεύτερο γάμο..." Εκκλ. Ιστορία, Στεφανίδου, σ. 79-80."

ΣΧΟΛΙΑ: Ξανά οι μέθοδοι της Σκοπιάς: Η Εκκλησιαστική Ιστορία Στεφανίδου στις πονηρές τελίτσες του άρθρου λέει "αλλά βραδύτερον, τουλάχιστον εν τη Ανατολή, απέκτησαν ειδική ιεροσύνη, ομοίαν προς την της Εκκλησίας, περιλαμβάνουσαν όμως άνδρας και γυναίκας." Οπότε εάν αυτό παρουσιαζόταν θα ήταν από την μια ο Μοντανός, ένας μεμονωμένος, ένα άτομο, και από την άλλη η Εκκλησία η οποία θα είχε ειδική ιεροσύνη. Όσο για τον δεύτερο γάμο στις τελίτσες λέει "δέχονταν αγαμία και αργότερα μόνο ένα γάμο."  
Η ομάδα θέλει να πλασάρει ότι δήθεν η Εκκλησία σιγά σιγά αποστατούσε και πλέκει το εγκώμιο του Μοντανού. Είναι πρωτεργάτης, λαμβάνει Άγιο Πνεύμα, έχει συνεργάτες τις προφήτιδες Μαξιμίλλα και Πρισκίλα. Η αλήθεια είναι ότι ο Μοντανός ήταν ένας ψευτοπροφήτης αιρετικός και ο πατήρ των Πεντηκοστιανών. 
Περίμενε να κατέβει η ουράνια Ιερουσαλήμ να τον παραλάβει και η Μαξιμίλλα θεωρούσε ότι είναι η τελευταία προφήτις και μετά θα έρθει η συντέλεια όπως περίμενε η ομάδα να εμφανιστεί ο Αντίχριστος "που ήδη έχει γεννηθεί".
Δηλαδή με απάτη πλασάρει της ομάδος τις διδαχές αλλά και με αλογία αφού από την μια τα στοιχεία έχουν έρθει από τους εχθρούς αλλά από την άλλη είναι πρωτεργάτης ανανεωτικού κινήματος.
 
Φεβρουάριος 1991 "Τερτυλλιανός 160-220 μ.Χ. Στο προηγούμενο άρθρο μας Νο7, είδαμε ότι το πρώτο κίνημα γα επιστροφή στην αποστολική απλότητα και δύναμη, στην ιστορία της Εκκλησίας, είναι ο Μοντανισμός. Μολονότι το κίνημα αυτό καταδιώχθηκε και κατασυκοφαντήθηκε από την εκκλησία της εποισχής του, (2 ος αιώνας μχ) που η αποστασία της άρχισε ήδη να εξαπλώνεται, κατάφερε να επιζήσει και μάλιστα να κερδίσει πολλούς σοβαρούς Αγίους μεταξύ των οποίων ο Τερτυλλιανός. Ο ανυποχώρητος δικηγόρος Τερτυλλιανός έζησε και έδρασε στην Καρχηδόνα, της Β. Αφρικής. Αγωνίσθηκε δε με όλη του τη δύναμη για να διατηρήσει την καθαρότητα του Ευαγγελίου. Απέριπτε τον νηπιοβαπτισμό, που ελάχιστοι Ιουδαΐζοντες Χριστιανοί της εποχής του εδίδασκαν, όπως επισης και τη λεγόμενη "ειδική ιεροσύνη", τονίζοντας ότι όλοι οι Χριστιανοί είναι ιερείς. Στις αρχές του 3ου μΧ αιώνα έγινε Μοντανιστής χαρακτηρίζοντας πλέον τους Μοντανιστές ως "πνευματικούς" τους δε Καθολικούς ως "σαρκικούς". Ατυχώς το Κίνημα των Μοντανιστών δεν μπόρεσε να σταματήσει την μεγάλη παλίρροια της κοσμικότητα που κατέκλυζε την εκκλησία. Ο Κυπριανός στον 3ον μΧ αιώνα παραπονιόταν ότι τα μέλη της εκκλησίας του έκαναν σαν τρελοί για λεφτά, οι Χριστιανές έβαφαν το πρόσωπό τους, οι επίσκοποι είχαν πολυτελέστατα γραφεία και δάνειζαν χρήματα με τόκο." "Με μια λέξη όπως αναφέρει ο Ντουράν, "ενώ ο Χριστιανισμός κατακτούσε τον κόσμο, ο κόσμος κατακτούσε τον Χριστιανισμό". Οι πραγματικοί όμως μαθητές του Χριστού, σε όλους τους αιώνες έμειναν σταθεροί και ο Παράκλητος ξεχυνόταν ανάμεσά τους...."

ΣΧΟΛΙΑ: Ο Τερτυλλιανός στο έργο του "Περί Βαπτίσματος" μας λέει ότι το δικαίωμα να βαπτίζει το έχει "ο αρχιερέας, αυτός είναι ο επίσκοπος, και μετά από αυτόν οι πρεσβύτεροι και οι διάκονοι, όχι όμως χωρίς την άδεια του επισκόπου". Ο Τερτυλλιανός γράφει Λατινικά και η λέξεις που χρησιμοποιεί ειναι "summus sacerdos" το οποίο στα Ελληνικά σημαίνει αρχιερέας. Δηλαδή βλέπουμε καθαρά στον Τερτυλλιανό να υπάρχει διαχωρισμός των πιστών. Ο ίδιος να στηλιτεύει τους αιρετικούς οι οποίοι είναι "την μια μέρα είναι λαϊκοί και την άλλη πρεσβύτεροι."
Έχοντας αυτά κατά νου το να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Τερτυλλιανός απέρριπτε την ειδική ιεροσύνη σίγουρα είναι ανακρίβεια. Φυσικά όλα γίνονται με σκοπό.
Όσο αφορά τον νηπιοβαπτισμό το έντυπο παραπλανεί τον αναγνώστη με ψεύδη.
Ο Τερτυλλιανός και οι σύγχρονοί του Ωριγένης και Ιππόλυτος μας δίνουν την μαρτυρία ότι η Εκκλησία βάπτιζε τα νήπια, μάλιστα στο έργο του Τερτυλλιανού "Περι βαπτίσματος" βλέπουμε αναφορά σε ανάδοχο, τον νονό δηλαδή. Ο Τερτυλλιανός αν και παρουσιάζει μια πρόταση αναβολής του βαπτίσματος για κάποιες ομάδες Χριστιανών ανάμεσα σε αυτές και τα νήπια, αποδέχεται τον νηπιοβαπτισμό ως έγκυρο. Η πρόταση του αγνοήθηκε από την Εκκλησία. Λέει ότι ο νονός θα χάσει την ψυχή του εάν δεν διδάξει το νήπιο επειδή ας πούμε πεθάνει. Εάν το μυστήριο ήταν μη επιτρεπτό τότε η αιτία κολάσεως δεν θα ήταν το ότι δεν δίδαξε στο νήπιο τον Χριστιανισμό ο νονός αλλά ότι το βάπτισε. 
Αυτό το λέμε διότι αν και είναι φανερό από τον ειρμό του Τερτυλλιανού ότι θεωρεί το νηπιοβαπτισμό έγκυρο κάποιες μεταφράσεις έχουν κάνει λάθος και λένε εάν το βάπτισμα το ίδιο είναι απαραίτητο. Η μετάφραση είναι εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο αφού έχουμε το si non tam και όχι quam non tam.
Όσο αφορά τον Κυπριανό μάλλον είναι σίγουρο ότι γενικότητες όπως "τα μέλη της Εκκλησίας του έκαναν σαν τρελοί για τα λεφτά", "οι Χριστιανές βάφονται" και τα όμοια που δείχνουν καθολική αμαρτωλή κατάσταση στην Καρθαγένη δεν τις έχει πει ποτέ. 
Επί παραδείγματι στο de Habitu Virginum λέει ότι κάποιες παρθένες βάφονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το εάν κάποια μέλη της Εκκλησίας ήταν φιλοχρήματα δεν έχει καμία σχέση με την πορεία της Εκκλησίας σαν σώμα. Πάντοτε άτομα έπεφταν σε αμαρτήματα ή αποστατούσαν, τρανό παράδειγμα ο Ιούδας, η εφημερίδα όμως τα πλασάρει πονηρά ώστε να φανεί ότι η Εκκλησία αποστάτησε. Εξ' άλλου είναι φανερό ότι ταυτίζει την αληθινή Εκκλησία και την φώτιση του Αγίου Πνεύματος με άτομα που έφυγαν από την Εκκλησία και αυτό για να εξυπηρετήσει τις διδαχές της και να δικαιολογήσει την ύπαρξή της.
Οι αιρετικοί έχουν ασπαστεί την θεωρία που ο Διάβολος ψιθυρίζει στον νου η οποία λέει ότι η Εκκλησία αποστάτησε. Αυτό γίνεται ώστε να αναισθητοποιηθεί ο νους και να διοχετευθεί το θανατηφόρο δηλητήριο της αιρετικής διδασκαλίας. 
Δυστυχώς η πικρή αλήθεια για τους αιρετικούς είναι ότι η Εκκλησία δεν γίνεται να αποστατήσει ποτέ γιατί έχει και αυτή όπως η κεφαλή της την ατρεψία. Έχει την ατρεψία προς το κακό και την αποστασία και δεν γίνεται να αποστατήσει όπως δεν γίνεται να αποστατήσει ο Χριστός που είναι η κεφαλή της. Κεφαλή και σώμα είναι συνδεδεμένα, ουδέποτε χωρίζονται. Ο Σατάν βάζει τους αιρετικούς να παραδέχονται πλαγίως αυτό που θα ήθελε να γίνει με τους πειρασμούς του Χριστού, να αποστατήσει.

Μάρτιος 1991 Η εκκλησία των διωγμών. Η πιο κρίσιμη καμπή στην ιστορία της Εκκλησίας του Χριστού, θεωρείται ο τρίτος μετά Χριστόν αιώνας, (200-300μΧ). Ήδη, στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, 100 μόλις χρόνια μετά την Πεντηκοστή, παρουσιάζεται η πρώτη ηθική κατάπτωση στη ζωή της Εκκλησίας. Η εξαπλωση των ψευτοδιδασκαλιών του Μανιχαισμού και των Γνωστικών, σε συνάρτηση με την επαγγελματοποίηση των ποιμένων και εργατών του Ευαγγελίου χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Σαν αντίδραση στην πρωταρχική αυτή αποστασία εμφανίσθηκε το Μοντανιστικό Κίνημα με κυριότερο εκπρόσωπο του τοι ποιμένα Τερτυλλιανός που έζησε στην Βόρειο Αφρική. Ατυχώς το κίνημα αυτό δεν μπόρεσε να σταματήσει την παλλίροια της κοσμικότητας και αποστασίας. Ο τρίτος αιώνας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μια εποχή γενικής σύγχυσης για την Εκκλησία και όλο τον κόσμο. Οι έξη γενικοί διωγμοί κατά της εκκλησίας μπόρεσαν να σταματήσουν προσωρινά την αποστασία η οποία κυριάρχησε πλήρως αμέσως μετά την λήξη των διωγμών."

Απρίλιος 1991 ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ - 250μΧ Όπως έχει αναφερθεί στα προηγούμενα άρθρα ο καρκίνος του συμβιβασμού μέσα στην Χριστιανική εκκλησία εμφανίστηκε στις αρχές του 2ου μΧ αιώνα παίρνοντας όλο και συνεχώς μεγαλύτερες ανησυχητικές διαστάσεις. Μια πρώτη αντίδραση στον ξεπεσμό της εκκλησίας υπήρξε στα μέσα του 2ου μΧ αιώνα το Μοντανιστικό κίνημα, κορυφαίος εκπρόσωπός του οποίου υπήρξε ο Τερτυλλιανός. Στα μέσα του 3ου μΧ αιώνα ένα νεώτερο κίνημα με το όνομα "Καθαροί" ήρθε να προστεθεί την αλυσίδα των κινημάτων διαμαρτυρίας κατά της αποστατημένης εκκλησίας, που εμφανίστηκαν σε όλους τους αιώνες, Αρχηγός του κινήματος ο Νοβάτος πρεσβύτερος στην εκκλησία της Ρώμης. Η μεγάλη εκκλησία της Ρώμης παρουσίαζε ήδη από τις αρχές του 3ου αιώνα καθαρά δείγματα αποστασίας.

Μάιος 1991 "Τρεις αιώνες μετά το μαρτύριο του Αποστόλου Παύλου η προφητεία του βγήκε απόλυτα ακριβής "ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΛΘΕΙ Η ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΛΘΗ ΠΡΩΤΟΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ" Η εκκλησία αγάπησε τον "παρόντα κόσμο". Απαρχή για την επίσημη σύζευξη της Χριστιανικής εκκλησίας και του Ρωμαϊκού κράτους υπήρξε η μεταστροφή του Κωνσταντίνου. Βεβαίως ο Κωνσταντίνος δεν ήταν ο υπαίτιος για την αποστασία της εκκλησίας." Η κοσμικοφρονούσα στο μεγαλύτερο μέρος της εκκλησίας του 3ου αιώνα, ήταν ήδη προετοιμασμένη για να εναγκαλισθεί και να καρπωθεί όσο ήταν δυνατόν το μεγαλείο και τις δόξες της Ρώμης"
"Δυστυχώς οι διάδοχοι του άρχισαν να εκμεταλλεύονται την εκκλησία για τους δικούς τους σκοπούς. Η αποστατημένη εκκλησία δεν αντέδρασε, οι ειλικρινείς όμως Χριστιανοί μη μπορώντας να ανεχτούν την αμαρτία που εισερχόταν μέσα στην εκκλησία από όλες τις πλευρές, αντέδρασαν και δεκάδες χιλιάδες εξ αυτών έφυγαν στις ερήμους και ονομάσθηκαν αναχωρηταί".

ΣΧΟΛΙΑ: Ανυπόστατες θεωρίες μα και αλογίες για να φανεί ότι η Εκκλησία αποστάτησε. "Αγιοποίηση" κάθε είδους αιρετικού και σύνταξη με αυτόν.


Ιούνιος 1991 "Το κίνημα των αναχωρητών. (300-400 μΧ) Σε προηγούμενο άρθρο μας, είδαμε ότι η Εκκλησία του Χριστού μέσα σε δυο αιώνες ταπεινά και αθόρυβα, έφερε εις πέρας την αποστολή της. Στις αρχές του 3ου μΧ αιώνα σχεδόν το σύνολο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που αποτελούσε το 3/4 του πλανήτη είχε ευαγγελισθεί και ένα ποσοστό 20 τοις εκατό και πλέον είχαν βαπτισθεί Χριστιανοί. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας της Ρώμης, ο Κων/νος ο Α΄βαπτίσθηκε Χριστιανός. Η αναγνώριση της Εκκλησίας από την Ρωμαϊκή διοίκηση και η προοδευτική χειραφέτησή της, είχε όμως καταστρεπτικές συνέπειες για την πνευματική ζωή της Εκκλησίας."
"Όπως και στις προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά και σε όλη την ιστορία της Εκκλησίας πάντοτε υπήρχαν οι ζηλωτές Χριστιανοί που αντιδρούσαν, είτε μένοντες μέσα στην κρατούσαν εκκλησία αποχωριζόμενοι από τους άλλους, είτε φεύγοντας και δημιουργώντας νέες ανεξάρτητες κοινότητες, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη διδαχή και το πνεύμα της πρώτης εκκλησίας. Η αντίδραση στην παρούσα ανώμαλη εξέλιξη της εκκλησίας, λόγω της υποταγής της στο κράτος είχε δύο τάσεις" α) Το κίνημα των Αναχωρητών, που κατέφυγαν στις ερήμους, και β) το κίνημα των Προσευχόμενων (μεσαλιανών) που μπορούν να χαρακτηριστούν σαν "ερημίτες-μοναχοί μέσα στον κόσμο". Ο αναχωρητισμός-μοναχισμός-ερημητισμός, δεν προϋπήρχε στη ζωή της εκκλησίας. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει: "Ο μεν κατηχούμενος (σ.σ. δηλ. προετοιμαζόμενος για βάπτισμα) και εάν είναι μοναχός δεν είναι αδελφός, ο δε πιστός και αν είναι στον κόσμο αδελφός είναι, διότι όταν λέγει ο Παύλος "αδελφοί" σε αγίους που ζούσαν στην εποχή που μιλούσε, επειδή τότε ούτε ίχνος μοναζόντων υπήρχε..." (Προς Εβραίους, επιστολή σχόλια κεφ. 25ον)"
"Τι οδήγησε όλους αυτούς τους αναρίθμητους ειλικρινείς Χριστιανούς να καταφύγουν στην έρημο; Η αγάπη τους για την αγία ζωή, ο αγώνας τους να ξεφύγουν από τις αποστατημένες εκκλησίες τους, που τώρα είχαν ξεκλείνει από το θέλημα του Θεού και οι επίσκοποι-ποιμένες τους, ενδιαφέρονταν για λούσα και μεγαλεία και όχι για το ποίμνιο."

ΣΧΟΛΙΑ: Η εκκλησία αποστατεί επί διωγμών, αλλά τι παράδοξο η εκκλησία συνεχίζει να αποστατεί επί απόλαυσης θρησκευτικής ελευθερίας. Και εφόσον η εκκλησία εν τέλει αποστάτησε η αποστολή της την οποία έφερε εις πέρας "ταπεινά και αθόρυβα" ήταν να.... αποτύχει !

Ιούλιος 1991 Αντώνιος ο Αιγύπτιος (260 - 350μΧ.) Στο προηγούμενο άρθρο μας είδαμε ότι η αποστασία της Εκκλησίας πήρε καταστροφικές διαστάσεις. Η επέμβαση των απογόνων του Κωνσταντίνου στα εσωτερικά της Εκκλησία και η μετέπειτα υποχρεωτική μεταστροφή όλων των ειδωλολατρών σε Χριστιανούς έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Οι συνειδητοί Χριστιανοί αντέδρασαν με πολλούς τρόπους. Ο κυριότερος αυτών ήταν ο αναχωρητισμός. Στην αρχή βλέπουμε λίγους και κατόπιν προοδευτικά χιλιάδες αγίων να φεύγουν στην έρημο. Πραγματικά το μεγαλύτερο μέρος της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού, βρέθηκε στην έρημο.  Δοξασμένο το όνομα του Κυρίου που το Άγιο Πνεύμα πάντοτε έδωσε το παρόν σε όλη την ιστορία της Εκκλησίας.

ΣΧΟΛΙΑ: Το Άγιο Πνεύμα πάει σε όποιον τυχαίο του καπνίσει, τότε ήταν σε κάποιους που πίστευαν σε ειδική ιεροσύνη τώρα πήγε σε αυτούς που την απορρίπτουν και που ξέρετε αύριο μεθαύριο μπορεί να πάει σε κανένα μτ Ιεχωβά ή σε κάποιον μοναχό πάλι....
Βρέθηκε στην έρημο το μεγαλύτερο μέρος της αληθινής Εκκλησίας και χιλιάδες Άγιοι έφυγαν στην έρημο, αλλά αν τους πεις να διαβάζουμε αυτά που έγραψαν οι άγιοι, οι συνειδητοί Χριστιανοί, η αληθινή Εκκλησία, αυτοί που το Άγιο Πνεύμα έδινε το παρόν, η ομάδα θα τα γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Οκτώβριος 1991 Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Ο Ιωάννης γεννήθηκε σε μια χριστιανική οικογένεια στην Αντιόχεια το 345μΧ. Η μητέρα του Ανθούσα, μια ευσεβής και συνειδητή χριστιανή, έκανε το καλύτερο δυνατόν, για να αγαπήσει ο νεαρός Ιωάννης τα πράγματα του Θεού. Επειδή τότε η εκκλησία δεν είχε αποστατήσει από την Αποστολική απλότητα και διδασκαλία, δεν εφάρμοζε το νηπιοβαπτισμό, που αργότερα δια νόμου επεβλήθει, ο Ιωάννης μετά την αναγέννηση του σε ηλικία 25 ετών βαπτίσθηκε στο νερό, από τον ποιμένα-επίσκοπο Μελέτιο. Σε ηλικία 35 ετών χειροτονήθηκε διάκονος και 41 ετών έγινε πρεσβύτερος. Ο ζήλος του και η αληθινή διακονία του αναγνωρίσθηκε σύντομα και το 398μΧ έγινε ποιμένας της κεντρικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη, που ονομαζόταν, Αγία του Θεού Σοφία" και όχι αφιερωμένη στην μάρτυρα αγ. Σοφία, όπως πολλοί νομίζουν." "Γινόμενος ο Ιωάννης ποιμένας της κεντρικής-μητέρας εκκλησίας που χωρούσε τότε 10000 άτομα, αναγνωρίστηκε ταυτόχρονα και προεδρεύων ποιμένας των γενικών συνόδων της Εκκλησίας, που ήταν απλωμένη σε όλη τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία." ".....και τόνισε ότι "κάθε Χριστιανός είναι ιερεύς καλούμενος να προσφέρει το σώμα αυτού θυσία ζώσα εις τον Θεό". 18η Ομιλία Β' Κορινθίους." "Η λειτουργία που αποδίδεται σ' αυτόν έχει σε μεγάλο βαθμό διαστρεβλωθεί, διότι για παράδειγμα ο μοναχός Ιώβ τον 12ον αιώνα αναφέρει τμήματά της που σήμερα δεν υπάρχουν, ή χρησιμοποιεί κατά κόρον τον όρο "Θεοτόκος" που ο Χρυσόστομος ουδέποτε χρησιμοποίησε στα κηρύγματά του. Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε ότι η Εκκλησία σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορούσε να έχει χαρισματική ζωή Αγίου Πνεύματος. Άρχιζε η αποστασία για την οποία ο Χρυσόστομος αγωνίστηκε χωρίς αποτέλεσμα εναντίον της."


πατήστε δεξί κλικ και πατήστε "άνοιγμα σε νέα καρτέλα"
εκεί μπορείτε να κάνετε κλικ επάνω στην εικόνα και να δείτε σε μεγάλο μέγεθος

ΣΧΟΛΙΑ:
Στα έντυπα των αιρέσεων ο Χριστός αλλά και διάφορα σεβαστά πρόσωπα του Χριστιανισμού χορεύουν στον σκοπό που τους παίζει ο κάθε θρησκευτικός απατεώνας. Ο Χριστός "διορίζεται", "εγκαταλείπει την εργασία του", βαπτίζεται α-λα μτ Ιεχωβά. Ο Ιησούς εγκατέλειψε την εργασία του ως ξυλουργός για να βαπτιστεί και να διοριστεί Μεσσίας. Η Σκοπιά μιλάει λες και δεν ήρθε για να σώσει το γένος ο Χριστός αλλά για να φτιάχνει έπιπλα ή λες και εγκατέλειψε μια δουλειά, την ξυλουργική, γιατί διορίστηκε σε άλλη Χριστός. Πάλι καλά που δεν τον κέρδισε η ξυλουργική και να ψάχνει ο Ιεχωβά άλλον για να διορίσει. "Όταν ο Ιησούς βαπτίστηκε, έγινε ο Μεσσίας, δηλαδή ο Χριστός" στα Ελληνικά, κατά τα άλλα πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλούμε τον Θεό με το Εβραϊκό Ιεχωβά. Ο μέντορας βάζει τον Παύλο να χτυπάει πόρτες και να τρέχει "από σπίτι σε σπίτι" σαν τους Ιεχωβάδες και η Πεντηκοστιανή Σκοπιά καφενέ βαπτίζει τον Χρυσόστομο στο νερό μετά τάχα την αναγέννηση του, τον κάνει ποιμένα της κεντρικής εκκλησίας η οποία χωρούσε 10000 άτομα ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναγνωρίστηκε και προεδρεύων ποιμένας των γενικών συνόδων, δηλαδή τον κάνει έναν Πεντηκοστιανό που αναγεννιέται και μετά βαπτίζεται ενώ αργότερα γίνεται ποιμένας-πρόεδρος που μιλάει σε μια μεγάλη αίθουσα κατά τις παραστάσεις της ομάδος. Πάλι καλά που δεν είπαν ότι έφυγε για να ιδρύσει την Ελευθέρα Ορθόδοξη Εκκλησία της Πεντηκοστής.
Ο Ιωάννης από αρχιερέας αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως μετατράπηκε πονηρά σε "ποιμένα της κεντρικής εκκλησίας" και ο ναός της Αγιάς Σοφιάς σε μεγάλη αίθουσα "που χωρούσε 10.000 άτομα" ώστε να φανεί σύμφωνα με τις παραστάσεις που έχει η ομάδα κατά τον δρόμο που δίδαξε ο μέντορας Σκοπιά πως θα παρουσιάζονται τα πράγματα.
Στην Σκοπιά ο Παύλος "συμβουλεύθηκε το κυβερνών σώμα της Ιερουσαλήμ" και γυρνούσε "από σπίτι σε σπίτι", ενώ στην made in Greece ΚαφενειοΣκοπιά ο Χρυσόστομος είναι "ποιμένας της κεντρικής εκκλησίας που χωρούσε 10.000 άτομα".
"Ο απόστολος Παύλος και οι σύντροφοί του πήγαν στην Ιερουσαλήμ για να συμβουλευθούν το κυβερνών σώμα της Χριστιανικής συγκέντρωσης που απαρτιζόταν από τους αποστόλους και πρεσβύτες." Σκοπιά
"Τι περί των ταξιδιών του Παύλου; Μήπως έδρασε ανεξάρτητα από την αποστολή που ο Ιεχωβά του έδωσε; Όχι αλλά πειθήνια ακολούθησε την αποστολή του και αυτό αργότερα αναγνωρίστηκε από τους στύλους του κυβερνώντος σώματος στην Ιερουσαλήμ." Σκοπιά
"Ο Παύλος κήρυττε "από σπίτι σε σπίτι".  Αυτή η μορφή της διακονίας συνεχίζεται και σήμερα από τους μάρτυρες του Ιεχωβά." Σκοπιά
Ανακρίβειες, χονδροειδή ψέμματα και παραπλάνηση ώστε να φανούν γεγονότα ή πρόσωπα σύμφωνα την διδαχή αλλά και τις παραστάσεις που έχει η ομάδα. Το 260-350 η αποστασία είχε ήδη πάρει καταστροφικές διαστάσεις, ενώ οι απόγονοι του Μ. Κωνσταντίνου έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα. Στο επόμενο άρθρο της σειράς το Πεντηκοστιανό "νέο φως" δρα ξανά και έτσι το 354 που γεννήθηκε ο Χρυσόστομος ή το 380 που ο Μ. Κωνσταντίνος είχε πεθάνει πια 40 χρόνια και ο Χρυσόστομος ήταν 25 ετών, η Εκκλησία... δεν είχε αποστατήσει από την Αποστολική απλότητα και διδασκαλία. Δήθεν "δεν εφάρμοζε τον νηπιοβαπτισμό που αργότερα τον επέβαλαν με νόμο", αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε μαρτυρίες για νηπιοβαπτισμό από τον Ωριγένη από τον Ειρηναίο, από τον Ιππόλυτο από τον Τερτυλλιανό. Ο Μοντανός πάλεψε, ο Χρυσόστομος πάλεψε, ο ένας και ο άλλος πάλεψε, αυτό για να πλασαριστεί η δήθεν αποστασία της εκκλησίας και μετά να ειπωθεί το "ήρθα εγώ να σας διδάξω την αληθινή διδαχή των Αποστόλων".
 






ΣΧΟΛΙΑ: Ο Δαμασκηνός δήθεν εξεγέρθηκε εναντίων της παρατυπίας των μνημοσύνων, αυτός που είπε ότι: "γιατί αυτό ευχαριστεί περισσότερο τον φιλεύσπλαχνο Κύριο και τον κάνει να δοκιμάζει μεγάλη χαρά, το να τρέχει ο καθένας στη βοήθεια του πλησίον. Και το θέλει αυτό ο σπλαχνικός και το επιθυμεί, για να ευεργετούμαστε όλοι ο ένας από τον άλλο και όταν ζούμε, και μετά θάνατο. Γιατί αλλιώς δεν θα μας είχε δώσει αφορμή να μνημονεύουμε κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας τους θανόντες και να κάνουμε μνημόσυνα και τελετές στις τρεις, στις εννέα, στις σαράντα μέρες και όταν συμπληρώνεται χρόνος, τα οποία η Καθολική και Αποστολική Εκκλησία Του και ο θεοσύνακτος και ευσεβέστατος λαός της τα κρατάει χωρίς καμιά επιφύλαξη απαρασάλευτα και αναμφισβήτητα, εάν αυτό δεν ήταν δίκαιο στα μάτια του.  Οπωσδήποτε όμως, εάν το πράγμα αυτό ήταν εμπαιγμός και χωρίς κέρδος και όφελος, από τους πολλούς θεοφόρους αγίους πατριάρχες, πατέρες και δασκάλους που προϋπήρξαν, θα ερχόταν σε έναν από αυτούς η έμπνευση να σταματήσει αυτή την πλάνη. Αλλά κανένας από αυτούς δε δοκίμασε ποτέ να το ανατρέψει αυτό, αντίθετα μάλιστα το επικύρωσε και καθημερινά το πράγμα επαυξάνεται και μεγαλώνει με το να δέχεται αλλεπάλληλες προσθήκες".
Ο Χρυσόστομος εξεγέρθηκε εναντίων της παρατυπίας αυτός που λέει ότι: "η Εκκλησία δεν είναι θεατρική σκηνή για να λέγονται άσκοπα πράγματα, τα μνημόσυνα είναι εντολή Αγίου Πνεύματος"
Δήθεν δεν χρησιμοποίησε τον όρο Θεοτόκος λες και νόμιζε ποτέ ότι η Παναγία γέννησε απλό άνθρωπο. Εμφανίζεται να απορρίπτει τον νηπιοβαπτισμό αυτός που λέει ότι το βάπτισμα είναι όπως η περιτομή και δεν έχει ορισμένο καιρό ηλικίας που πρέπει να γίνει.
Δήθεν ο Χρυσόστομος τονίζει ότι κάθε πιστός είναι ιερέας, αυτός που ήταν ειδικός ιερέας και Αρχιεπίσκοπος Κωσταντινουπόλεως.

Δεξί κλίκ και άνοιγμα σε νέο παράθυρο ώστε να το δείτε σε μεγέθυνση
Διάφοροι συγγραφείς αναφέρονται ως προφήτες. 
Άραγε παραδέχονται οι Πεντηκοστιανοί τα γραπτά των προφητών Κλήμη ή Ιγνάτιου;

Η προσέγγιση της νεοφανούς ομάδος στους πατέρες της Εκκλησίας και σε διάφορους Χριστιανούς συγγραφείς σε μεγάλο μέρος της στερείται ακόμη και της στοιχειώδους σοβαρότητος. Τα άρθρα της Σκοπιάς Καφενέ είναι οι προσπάθειες ώστε να κοροϊδευτούν οι αναγνώστες για να πιστέψουν τις θεωρίες που η ομάδα πλασάρει. 
Και γεννάται το ερώτημα, πως κάποιος μπορεί να λέει τέτοια ψέμματα;
Η  απάντηση είναι γιατί είχε σκοπό να παραπλανήσει και να παρασύρει στην ομάδα αυτόν τον "μικρό που πιστεύει εις εμέ". Δηλαδή ξαναβλέπουμε ότι οικειοθελώς έγιναν ο αντίπαλος της Εκκλησίας και για αυτό ο "αδελφός Λούης" κατακρίθηκε. 
Έπρεπε να ανεβεί στο βάθρο και αντί να πει "ετοιμαστείτε φεύγουμε" να έλεγε, "ετοιμαστείτε φεύγουμε από εδώ". "Φεύγουμε από την πλάνη, ακολουθήστε μας. Βοηθήσαμε εγώ πρώτος, και οι άλλοι πολύ ή λίγο να έρθετε εδώ, αλλά όσοι δεν ακολουθήσουν και παραμείνουν εμείς αμαρτία δεν φέρουμε." 
Αυτό που έπρεπε να κάνει αυτός και δεν τον έκανε, να το κάνουν άλλοι, ο Νίκος νι ο Γιώργος κο, ο Κώστας κάπα, να πάρει και τον άλλον κάπα αυτός, τον Θέμη, και οι όμοιοι να ανέβουν στο βάθρο και να πουν "ετοιμαστείτε φεύγουμε από εδώ" και αφού φύγουν να αναλάβουν την ευθύνη που έχουν για αυτούς που δεν είναι στην ζωή ζητώντας από τον Χριστό για όλους αυτούς που παρέσυραν και έχουν πεθάνει στην αίρεση άφεση και έλεος, γιατί έχουν αυτοί το βάρος που κατακρίθηκαν και όταν το κάνουν αυτό θα βοηθήσει ο Θεός τους κεκοιμημένους.



Των Ιεχωβάδων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ






 Η φωτό είναι αποτελούμενη από δύο τεύχη Σκοπιάς  
Επάνω: η θεωρία  Κάτω: διάγραμμα



2
3
 4
5
"Πράγματι οι μαθητές της Βίβλου τότε δεν είχαν την ακριβή Βιβλική και Ιστορική γνώση ώστε να εννοήσουν τους ορισμένους καιρούς εθνών όπως την έχουμε εμείς σήμερα."
"Αλλά ποιός μπορεί να τους ψέξει που δεν κατανοούσαν επακριβώς;" "Εμείς σήμερα τα έχουμε κατανοήσει χάρις στο αυξανόμενο φως" και τώρα με την ακριβή γνώση πουλάμε στα θύματα την γενεά του 1914 η οποία και αυτή έπεσε έξω ! Τι δούλεμα !!
Και επειδή όμοιος ομοίω αεί πελάζει, ο Ρώσσελ πλήρωσε τα έξοδα του Μπάρμπουρ ώστε να έρθει για να τον συναντήσει και να μιλήσουν περί του θέματος. Στην συνάντηση ο Ρώσσελ έμαθε ότι στην ομάδα του Μπάρμπουρ είχαν διαβάσει μια Αγγλική μετάφραση της Βίβλου και σε αυτή τα χωρία Ματθαίος 24:27 24:27 24:39 μεταφράζονταν στα Αγγλικά με τρόπο που το ἡ παρουσία τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου μπορούσε να εκληφθεί ως απλά ύπαρξη και όχι ως ορατός ερχομός. Έτσι αυτό έδωσε ιδέα στην ομάδα, το συνέδεσαν και με κάποιους αριθμητικούς υπολογισμούς που ήδη είχε κάνει η ομάδα, βγάζοντας το αποτέλεσμα ότι υπήρξε μια αόρατη παρουσία του Χριστού στην Γη. Δηλαδή οι υπολογισμοί ήταν άλλου. Ο έμπορας "ικανοποιήθηκε από τα στοιχεία" που του παρουσίασε ο Μπάρμπουρ και τα ενστερνίστηκε. Στον απλό οπαδό για να υψωθεί ο Ρώσσελ μιλάνε για συνεργάτες και πλασάρουν ότι αυτός μαζί "με τους συνεργάτες του", μελετούσε, αγρυπνούσε, και, και, και, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι αριθμητικοί υπολογισμοί και η ιδέα ήταν άλλου. Οι αριθμητικές πράξεις και οι αόρατες παρουσίες που κάπνισαν στον Μάρλμπουρ άρεσαν στον Ρώσσελ , τις κάπνισε και αυτός, και έτσι γεννήθηκε ο Μπάρμπουρο μαν, δηλαδή ο Ρώσσελ έγινε ο άνθρωπος του Μπάρμπουρ. Ο ένας ήταν έμπορος ο άλλος εκδότης και ο πρώτος χρηματοδότησε το έντυπο ενώ ο δεύτερος σε ανταμοιβή τον έκανε συντάκτη να γράφουν μαζί τις "προφητείες" τους.

6
Πόλεμοι, λοιμοί, σεισμοί, το Ευαγγέλιο κηρύσσεται τις έσχατες ημέρες.
Η πετυχημένη συνταγή που αντιγράφηκε εξ ολοκλήρου, ακόμη και το 1914.
"Τόσο επί τόσο συν τόσο μας δείχνουν το τώρα και  ____  το αποδεικνύουν. 
Το αναφέρει και η Γραφή."


7

8




9
10




11
12

Δύο φωτό
Επάνω: άρθρο εφημερίδας Χριστιανισμός
Κάτω: Μασονικό σύμβολο

Τι θράσος !!




δεξί κλικ και άνοιγμα σε νεο παράθυρο για μεγαλύτερη εικόνα
Όλα τα έλεγε η Γραφή


"....φανταστείτε τους αδελφούς σας πρώην μάρτυρες του Ιεχωβά να σας σκυλοβρίζουν, γιατί μερικοί από αυτούς πιστεύουν και το έχουν αμέτι μουχαμέτι πως όπου να'ναι σε αυτήν την δεκαετία γίνεται η αρπαγή της εκκλησίας και πλακώνει ο Αντίχριστος και αν τυχόν δεν συμβούν αυτά τα γεγονότα τότε θα λένε πως την πατήσαμε για δεύτερη φορά." 
Επιστολή στην εφημερίδα από "Σ.Κ. ένας επαρχιώτης"
 
13




14



Επανάληψη 20+χρόνια μετά



'90 - '17




Είπαν ναι



14
Οι "άλλοι" κρατούσαν τους ανθρώπους "εσκεμμένα στο σκοτάδι" αλλά οι Πιέτρο Καζαμία με τον καθαρό και κρυστάλλινο λόγο του Θεού έφερναν το φως της Σκοπιάς διώχνοντας το σκοτάδι.

Οι αφ' εαυτών λαλούντες.
Κινδυνολογία, λογική πλάνη αυθαίρετες υποθέσεις και βιασμός της Βίβλου.
Αναφορά χωρίων και ότι "το είπε ο Χριστός", φορτώνω τις ψευτοπροφητείες μου στην Βίβλο και στον Χριστό ώστε αυτές να αποκτήσουν κύρος και εγώ οπαδούς. Ο ένας "αποδεικνύει" Βιβλικά τον κίνδυνο και ο άλλος "αποδεικνύει" Βιβλικά την αποφυγή του.
Κάτω ο μέντορας, ο Ιησούς εννοούσε την γενεά του 1914, επάνω οι μαθητές, ο Ιησούς εννοούσε τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
 
Οι εμπαίκτες των Θείων αντέγραψαν ενσυνείδητα την δοκιμασμένη συνταγή της Σκοπιάς και πλάσαραν γρήγορη έλευση Χριστού με τα σημεία των τελευταίων ημερών, πόλεμο των άστρων, ηθικές αρχές που ξέφτισαν, πείνες, σεισμούς. Η εφημερίδα τρολάροντας το σύμπαν διατεινόταν στην ακριβώς διπλανή στήλη ότι δεν έχει.... καμία αίρεση ή ψευτοδιδασκαλία.
Οι οπαδοί θύματα των ανοησιών είχαν πιστέψει ότι είχαν βρει το αληθινό φως, ότι ζούσαν κοντά στον Χριστό, ότι ο Χριστός έρχεται ταχέως και ετοιμάζονταν να τον συναντήσουν.

Οι εμπαίκτες των Θείων έλεγαν ότι ο Αντίχριστος θα απολαύσει την Ολυμπιάδα του το 1996 άρα ως Ευρωπαίος αρχηγός θα έκανε το ταξίδι στην Αμερική για να την απολαύσει, εν τέλει το 1996 ταξίδι στην Αμερική έκανε ο εμπαίκτης των Θείων που ακόμη πλάσαρε ότι ο Διάβολος γνωρίζει ότι λίγο καιρό έχει άρα αυτό σημαίνει ότι είμαστε κοντά στο Τέλος της ανθρώπινης ιστορίας.

Πεντηκοστιανό νέο φως
Κυριακάτικο μήνυμα από την.... Καινή Διαθήκη !
"..... και πότε συνέβη αυτό; το 1948 όταν ο λαός Ισραήλ απέκτησε πατρίδα, επανήλθε, όταν θα δείτε την συκιά να εκβλαστάνει, ο κλάδος να γίνεται απαλός, τότε μάθετε ότι πλησιάζει το θέρος και γνωρίστε ότι ο θερισμός είναι πολύς οι εργάτες είναι ολίγοι προσεύχεσθε στον Κύριο του θερισμού για να αποστείλει πολλούς εργάτες, πλησιάζει το θέρος" .... "και έφερε έτσι ο Θεός τα πράγματα, εμείς να ζούμε αυτήν την τελευταία γενιά"
Ο Ρώσσελ άλλαξε σημαδιακό έτος, όμοια και στους Πεντηκοστιανούς τώρα αλλάζει το σημαδιακό έτος και από το 1914 πηγαίνει στο 1948 όταν ο λαός Ισραήλ απέκτησε πατρίδα. 
Και εμφανίστηκαν τα πρώτα αεριωθούμενα συμπληρώνουμε εμείς. 
 

Η επαγγελματικού πλασαρίσματος θεωρία της Σκοπιάς λέει "τότε ο Χριστός άρχισε να βασιλεύει στον ουρανό". Η εντός εισαγωγικών θεωρία είναι προιόν από αυθαίρετους και χωρίς νόηση "περισπούδαστους" υπολογισμούς ώστε να είναι αληθοφανής. Η Σκοπιά Καφενέ ως τέτοια λέει "Πιάσε μια δικαιολογία περιποιημένη να μην μας πάρουν χαμπάρι. Έφτασεεε" και έτσι έρχεται η καφενειακού επιπέδου απόδειξη, "τότε εμφανίστηκαν τα πρώτα αεροπλάνα".
 
δεξί κλικ και άνοιγμα σε νέο παράθυρο για μεγαλύτερες εικόνες





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου